Εντατικοί έλεγχοι της Αστυνομίας – Πρόστιμο 8,000 ευρώ σε καφετερία

Εντατικοί έλεγχοι της Αστυνομίας – Πρόστιμο 8,000 ευρώ σε καφετερία

Η Αστυνομία συνεχίζει εντατικά τους ελέγχους, σε σχέση με τη τήρηση των προνοιών των διαταγμάτων για αναχαίτιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Κατά το τελευταίο 24ωρο (0600 14/8 – 0600 15/8) έγιναν παγκύπρια 953 έλεγχοι υποστατικών, από τους οποίους προέκυψαν 26 καταγγελίες.

Αρκετές από τις καταγγελίες αφορούσαν μη χρήση προστατευτικής μάσκας από τους υπεύθυνους ή τους υπαλλήλους των υποστατικών, ενώ κατά τους ελέγχους, έχει διαπιστωθεί, ότι υποστατικά που καταγγέλθηκαν, δεν τηρούσαν αρκετά από τα πρωτόκολλα των σχετικών διαταγμάτων για τη Λοιμοκάθαρση.

Επίσης, 16 πολίτες καταγγέλθηκαν για παράλειψη χρήση μάσκας, σε χώρους όπου η χρήση μάσκας, είναι υποχρεωτική βάσει των σχετικών διαταγμάτων.

Σημαντικότερη καταγγελία υποστατικού αφορά καφέ στη Λευκωσία, στο οποίο εκδόθηκε εξώδικο πρόστιμο 8.000 ευρώ επειδή δεν τηρούσε τις από το διάταγμα προνοούμενες αποστάσεις για τα καθίσματα, οι υπάλληλοι δεν έφεραν προστατευτικές μάσκες και γάντια, δεν υπήρχαν αντισηπτικά ούτε θερμόμετρα.

Οι έλεγχοι στοχεύουν στην αποφυγή της εκ νέου εξάπλωσης του ιού στην κοινωνία και επισημαίνεται, ότι θα συνεχίσουν να είναι αυστηροί και τα μέλη της Αστυνομίας, θα προβαίνουν σε καταγγελίες εκεί και όπου εντοπίζονται παραβιάσεις των σχετικών διαταγμάτων.

Σημειώνεται, ότι η εφαρμογή των μέτρων προστασίας είναι πάνω απ’ όλα ζήτημα δημόσιας υγείας. Η επίδειξη υπευθυνότητας από όλους και η πειθαρχία προς τις οδηγίες των ειδικών και τα πρωτόκολλα είναι επιβεβλημένη για τη δική μας προστασία, αλλά και των γύρω μας. Η ευθύνη για προστασία της κοινωνίας από την εξάπλωση του κορωνοϊού βαραίνει όλους μας.

 

Check Also

Σε ισχύ από αύριο περιοριστικά μέτρα στην Επαρχία Λάρνακας

Share Twitter Σε ισχύ από αύριο περιοριστικά μέτρα στην Επαρχία Λάρνακας Λόγω της έξαρσης των …

ΔΗΣΥ: Συνεχίζονται οι επαφές για τον παράνομο εποικισμό της Αμμοχώστου

Share Twitter Γεωργίου: Οι διαβουλεύσεις και επαφές θα συνεχιστούν και ο Δημοκρατικός Συναγερμός μετά τις …