Ενοχλημένος ο Σουλτάνος με τις ΗΠΑ: «Στην Ελλάδα δίνουν μαχητικά αλλά στην Τουρκία επιβάλλουν κυρώσεις»

Στο «κόκκινο» οι σχέσεις της Άγκυρας με την Ουάσιγκτον, από την υποστήριξη που παρέχουν οι Ηνωμένες Πολιτείες στην Ελλάδα. Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είναι έντονα ενοχλημένος με την στάση των ΗΠΑ, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Τουρκία, Μανώλης Κωστίδης. Ο Ερντογάν, διαμαρτύρεται ότι οι ΗΠΑ δίνουν μαχητικά στην Ελλάδα, ιδρύουν βάσεις, αλλά στην Τουρκία επιβάλλουν κυρώσεις.

Ο Τούρκος Πρόεδρος απείλησε πως αν η Ουάσιγκτον δεν παραχωρήσει στην Άγκυρα τα F-16 τότε θα στραφεί σε άλλες λύσεις, εννοώντας την προμήθεια μαχητικών ενδεχομένως από τη Γαλλία ή την Ρωσία, όπως είχε δηλώσει στο παρελθόν. «Μεταξύ δύο φίλιων χωρών είναι πολύ λάθος με πολιτική προσέγγιση να επιβάλλονται κυρώσεις στην Τουρκία για το θέμα των F-16. Ο κ. Μπάιντεν μου υποσχέθηκε την επίλυση του ζητήματος», ανέφερε σε συνέντευξη του στο τηλεοπτικό δίκτυο PBS, o Tαγίπ Ερντογάν.

«Tι θα κάνουμε αν δεν καταφέρουμε να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε από τις Ηνωμένες Πολιτείες όσον αφορά τα F-16; Θα φροντίσουμε τον εαυτό μας. Δηλαδή θα δώσετε στην Ελλάδα κάθε είδους υποστήριξη στα F-16, θα δημιουργήσετε βάσεις εκεί, αλλά δεν θα δώσετε αυτή την υποστήριξη σε μια φίλη χώρα όπως η Τουρκία στο ΝΑΤΟ και σε μια χώρα που παρέχει κάθε είδους υποστήριξη στο ΝΑΤΟ; Είμαστε στις πρώτες πέντε χώρες. Σε αυτή την περίπτωση, η δουλειά της Τουρκίας είναι να φροντίζει τον εαυτό της. Διαφορετικά, δεν έχουμε πρόβλημα με την Αμερική».

Check Also

Ελλάδα – Ζωγράφου: «Δεν έχει σχέση με αυτά – Γνώρισε ένα καλό παιδί αλβανικής καταγωγής» λέει η μητέρα της δόκιμης αστυνομικού

Η μητέρας της δόκιμης αστυνομικού που φέρεται να συνεργαζόταν με τον 30χρονο Αλβανό σεσημασμένο δίνει …

Eλλάδα-Revenge porn: Συγκλονίζει η μητέρα 18χρονης στην Πάτρα -«Ο πατέρας της έπαθε καρδιακό όταν μας το αποκάλυψε»

Συγκλονίζει η υπόθεση του μαζικού revenge porn με βίντεο και φωτογραφίες δεκάδων 141 γυναικών που …