Ελλάδα: «Σίριαλ» με το Μετρό Θεσσαλονίκης – Επιχειρηματίες πάνε στα δικαστήρια

H αγωγή αφορά τα εργοτάξια του κέντρου της Θεσσαλονίκης που έχουν καθυστερήσει.

Μέχρι σήμερα, περίπου τριάντα επιχειρηματίες που διαθέτουν καταστήματα στην περιοχή της Αγίας Σοφίας, της Βενιζέλου και της Πλατείας Δημοκρατίας έχουν αποφασίσει να κινηθούν δικαστικά.

Όπως αναφέρει στη voria.gr ο Νίκος Παϊπούρογλου, εκπρόσωπος της πρωτοβουλίας των καταστηματαρχών, οι αποζημιώσεις που θα ζητηθούν θα κυμανθούν ανάλογα με την κάθε περίπτωση καταστήματος.

«Εμείς είμαστε από τότε που ξεκίνησε η διαδικασία του μετρό. Άλλοι ξεκίνησαν το 2016 λαμβάνοντας διαβεβαιώσεις ότι τα έργα θα τελειώσουν το 2018 και θα φύγουν οι λαμαρίνες. Άνοιξαν το μαγαζί και τελικά βλέπουν ότι η επένδυση πάει στράφι», τόνισε ο ίδιος λέγοντας πως ο τζίρος των καταστημάτων που επλήγησαν από το μετρό γνώρισε πτώση από 60% έως και 80% ενώ πολλά είναι τα μαγαζιά που έκλεισαν.

Κατά τον κ. Παϊπούρογλου, οι καταστηματάρχες έχουν φτάσει στα όρια τους όχι μόνο από την πτώση του τζίρου τους αλλά και από την εγκληματικότητα, που όπως υποστηρίζει ο ίδιος, άνθισαν στις περιοχές που εκτελούνταν έργα του Μετρό. Ο ίδιος αναφέρεται στο προσωπικό του παράδειγμα λέγοντας ότι από το 2012 μέχρι σήμερα έχουν ληστέψει το κατάστημα του εννέα φορές.

Ο κ. Παϊπούρογλου είναι αισιόδοξος ότι και άλλοι καταστηματάρχες θα ακολουθήσουν την ομάδα στην κατάθεση της ομαδικής αγωγής. Όπως διευκρίνισε, δεν είχε γίνει αντίστοιχη κίνηση νωρίτερα καθώς οι ιδιοκτήτες είχαν απογοητευτεί από απορριπτικές αποφάσεις σε αγωγές που είχαν ασκήσει άλλοι καταστηματάρχες ενάντια στην Αττικό Μετρό. Ωστόσο, όπως επισημαίνει, στη δική τους περίπτωση θα ακολουθηθεί άλλος δρόμος.

Check Also

Ελληνας πρέσβης στο Λίβανο: «Σύζυγος Έλληνα νεκρή και δύο τραυματίες»

Share Twitter Η σύζυγος ενός Έλληνα που ζει στο Λίβανο έχασε την ζωή της από …

Χαρδαλιάς: Εχθρός παραμένει ο εφησυχασμός – Νέα μέτρα

Share Twitter Χαρδαλιάς: Εχθρός παραμένει ο εφησυχασμός – Νέα μέτρα Νέα μέτρα για τον περιορισμό …