Ελλάδα: Ο 62χρονος καθηγητής κακοποιούσε το παιδί από 8 ετών για επτά χρόνια και μπροστά σε άλλους

Με εντολή της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως κινήθηκαν οι διαδικασίες έκδοσης πράξης για να τεθεί σε αργία από τα εκπαιδευτικά καθήκοντα 62χρονος εκπαιδευτικός, μετά την άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον του, ο οποίος φέρεται να διέπραξε γενετήσιες πράξεις με ανήλικο συγγενικό του πρόσωπο.

Μία ιστορία φρίκης με την κακοποίηση του 15χρονου μαθητή αποκαλύφθηκε όταν το παιδί διηγήθηκε στους γονείς του, τον εφιάλτη που ζούσε από τον συγγενή καθώς διαπιστώθηκε ότι μακρινή συγγένεια συνέδεε τον μαθητή με τον καθηγητή. Η συγγενική σχέση έκανε τους γονείς του ανήλικου να τον εμπιστεύονται ενώ η κακοποίηση ξεκίνησε από όταν ο μαθητής ήταν 8 χρονών. Ο 62χρονος εν ενεργεία καθηγητής σε σχολείο του Περιστερίου, συνελήφθη το περασμένο Σάββατο, έπειτα από καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση, που κατατέθηκε από τους γονείς 15χρονου μαθητή.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο καθηγητής ειδικής αγωγής κακοποιούσε τον μαθητή επί επτά χρόνια, από όταν δηλαδή ο ανήλικος ήταν οκτώ χρονών, ενώ ο 62χρονος συνδεόταν και με μακρινή συγγένεια με την οικογένεια του μαθητή και για τον λόγο αυτό, ο ανήλικος πήγαινε αρκετές φορές στο σπίτι του καθηγητή. Μάλιστα, σύμφωνα με όσα κατέθεσε ο 15χρονος, ο 62χρονος φέρεται να τον κακοποίησε σπίτι του, ακόμα και μπροστά σε τέσσερα άλλα άτομα.

Οι αστυνομικοί που προχώρησαν στη σύλληψη του καθηγητή έπειτα από το ένταλμα που εκδόθηκε σε βάρος του, κατάσχεσαν επίσης τον υπολογιστή, αλλά και το κινητό του για να ερευνήσουν τις συνομιλίες του, αλλά και να διαπιστώσουν αν υπήρξαν και άλλα θύματα περασμένο του 62χρονου.

Η αστυνομία σε ανακοίνωση της αναφέρει ότι «συνελήφθη με ένταλμα την 19-2-2021, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ημεδαπός κατηγορούμενος για κατάχρηση ανίκανου προς αντίσταση σε γενετήσια πράξη και για γενετήσιες πράξεις με ανήλικο κατ’ εξακολούθηση, κατά μόνας και από κοινού. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα».