Ελλάδα: Βίντεο 75.000 ευρώ του ΕΟΤ με…γκεστ σταρ την υπουργό Τουρισμού, προκαλεί αντιδράσεις

Δαπανηρό, με αμφίβολη αποτελεσματικότητα χαρακτηρίζει η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ το βίντεο του ΕΟΤ για την προώθησε του ελληνικού τουρισμού, στο οποίο μάλιστα συμμετέχει και η ίδια η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη.

Το βίντεο γυρίστηκε στο Λονδίνο στις 6 Νοεμβρίου στα πλαίσια μιας δράσης προβολής “flash mob” και κόστισε 75.000 ευρώ, μαζί με τη δεξίωση που ακολούθησε. Οι βουλευτές  της ΔΗΜ.ΑΡ. με ερώτησή τους στη Βουλή υποστηρίζουν ότι εκτός από το κόστος, το βίντεο δεν προβάλλει τόσο την Ελλάδα, όσο το Λονδίνο στο οποίο και γυρίστηκε.httpv://www.youtube.com/watch?v=TcU1yceX0g0

Μια ομάδα  χορεύει μπροστά σε λίγους λονδρέζους ,ανάμεσά τους και η κ. Κεφαλογιάννη, υπό τους ήχους μοντέρνας ελληνικής μουσικής. Συνεπώς, λένε, δεν είναι προφανές ότι πρόκειται για ελληνικό δρώμενο. Στο τέλος , οι χορευτές σε παράταξη σχηματίζουν το μήνυμα “Greece Welcomes You” με τα μπλουζάκια τους.

«Είναι εξαιρετικά αμφίβολος ο αντίκτυπος που μπορεί να έχει μία εκδήλωση flash mob σε βάθος χρόνου, δεδομένου ότι ανεξαρτήτως της αναπαραγωγής του δρώμενου, η δυναμική του κεντρικού μηνύματος ενός τέτοιου γεγονότος περιορίζεται στο χρονικό και τοπικό σημείο εκτέλεσής του. Παράλληλα, η αναφορά σε οποιοδήποτε στοιχείο που μπορεί να παραπέμπει στην Ελλάδα ως τουριστικό προορισμό, είναι εξαιρετικά περιορισμένη», αναφέρουν οι βουλευτές της ΔΗΜ.ΑΡ. Και ρωτούν την υπουργό με ποιο σκεπτικό προέβη σε μια τέτοια παραγωγή, πως και γιατί έγιναν οι δαπανηρές επιλογές, τόσο σε σχέση με το περιεχόμενο της εκδήλωσης, όσο και με την τοποθεσία της δεξίωσης και αν διενεργήθηκε σχετικός διαγωνισμός.