Ελβετία: Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της Credit Suisse – Παραβίασε τους κανόνες καραντίνας

Ο πρόεδρος της Credit Suisse, Αντόνιο Χόρτα – Οσόριο, έχασε τη δουλειά του μετά από 9 μήνες θητεία στην προεδρία της ελβετικής τράπεζας, αφού παραβίασε του κανόνες καραντίνας σε Ελβετία και Ηνωμένο Βασίλειο. Το γεγονός αυτό επέφερε πλήγμα στην εμπιστοσύνη προς το πρόσωπό του, όπως μεταδίδει το Bloomberg.

Η αποχώρησή του έπεται έρευνας που διενεργήθηκε από το ΔΣ της τράπεζας, όπως αναφέρει ανακοίνωση που εκδόθηκε. Η τράπεζα αντικατέστησε τον Χόρτα – Οσόριο με τον Ελβετό Αξελ Λέμαν, ο οποίος αναλαμβάνει άμεσα καθήοντα.

Η ξαφνική έξοδος του προέδρου έρχεται μετά από μια καταστροφική χρονιά για την Credit Suisse, η οποία επλήγη από το διπλό σκάνδαλο της Greensill Capital και της Archegos Capital Management, που κόστισε στην τράπεζα πάνω από 5 δισ. δολάρια και προκάλεσε μείωση της τιμής της μετοχής της κατά ένα πέμπτο.

Ο πρώην CEO της Lloyds Banking Group είχε αναλάβει την προεδρία με εντολή να αποκαταστήσει τις ζημιές και να ανανεώσει την κουλτούρα ανάληψης κινδύνου της ελβετικής τράπεζας.

Λεπτομέρειες για την παραβίαση της καραντίνας του Χόρτα – Οράσιο έγιναν γνωστές για πρώτη φορά περίπου έναν μήνα πριν, όταν αποκαλύφθηκε ότι είχε επιστρέψει στην Ελβετία από το Ηνωμένο Βασίλειο στις 28 Νοεμβρίου και είχε φύγει για την Ιβηρική χερσόνησο πριν ολοκληρωθεί η υποχρεωτική περίοδος καραντίνας διάρκειας 10 ημερών.

«Λυπάμαι που ορισμένες προσωπικές μου ενέργειες οδήγησαν σε δυσκολίες για την τράπεζα και έθεσαν σε κίνδυνο την ικανότητά μου να εκπροσωπώ την τράπεζα», δήλωσε μετανιωμένος ο Χόρτα – Οσόριο. «Ως εκ τούτου, πιστεύω ότι η παραίτησή μου είναι προς το συμφέρον της τράπεζας και των ενδιαφερομένων σε αυτή την κρίσιμη στιγμή».

Check Also

Η Moody’s θεωρεί ότι η Ρωσία κήρυξε στάση πληρωμών

Η Ρωσία μετά από σχεδόν έναν αιώνα δήλωσε αδυναμία πληρωμής σε ομόλογα ξένου νομίσματος και …

Για πρώτη φορά η Ρωσία από το 1918 αθέτησε πληρωμή εξωτερικού χρέους

Για πρώτη φορά εδώ και έναν αιώνα η Μόσχα δεν πλήρωσε χρέος της σε ξένο …