ΕΛΑΜ: Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να μετατρέψει τη πατρίδα μας σε αποθήκη ανθρώπινων ψυχών της ΕΕ

Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να μετατρέψει τη πατρίδα μας σε αποθήκη ανθρώπινων ψυχών της ΕΕ, τόνσε σε γραπτή δήλωση ο εκπρόσωπος τύπου του ΕΛΑΜ, Γεάδης Γεάδη αναφορικά με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στην κοινοβουλευτική επιτροπή θεσμών.

Τι δήλωσε:

Εξετάστηκε  στην Επιτροπή Θεσμών της Βουλής των Αντιπροσώπων η λειτουργία του Τμήματος Εργασίας. Θα επικεντρωθώ σε δύο ζητήματα που θεωρούμε άκρως σημαντικά.

Το πρώτο σημείο είναι ότι έχουν παρουσιαστεί στοιχεία, ότι η ανεργία βρίσκεται αυτή τη στιγμή κάτω από το 7%, καθώς σύμφωνα με όσα αναφέρουν κυβερνητικοί παράγοντας, υπάρχει σημαντική οικονομική ανάπτυξη.

Ως Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο δεν θεωρούμε οικονομική ανάπτυξη τους μισθούς πείνας που δίνονται σήμερα, που σε αρκετές περιπτώσεις είναι ακόμη και 3 ευρώ την ώρα, ούτε οι μισθοί δουλείας των 700 και ευρώ.

Επίσης, είναι παραπλανητικό να λέμε ότι η ανεργία έχει μειωθεί κάτω από το 7%, από τη στιγμή που πολλοί άνεργοι δεν εγγράφονται ως άνεργοι, ενώ την ίδια στιγμή αρκετοί νέοι έχουν επιλέξει να μεταναστεύσουν στο εξωτερικό για καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Το δεύτερο σημείο που θεωρούμε άκρως σημαντικό είναι τα στοιχεία που έχουν παρουσιαστεί στην Επιτροπή και προκαλούν σοκ, ότι αυτή τη στιγμή, στη Κυπριακή Δημοκρατία βρίσκονται πέραν των 100.000 παράνομων αλλοδαπών που εργοδοτούνται σε διάφορες εταιρίες.

Όπως έχουμε πληροφορηθεί, υπάρχει συγκεκριμένο κύκλωμα που φέρνει τους παράνομους αλλοδαπούς στη Κύπρο, καθώς επίσης και πολλοί ξένοι εργάτες που καταφθάνουν στη πατρίδα μας και στη συνέχεια αιτούνται πολιτικό άσυλο.

Σε συνδυασμό μάλιστα με τη πρόσφατη δήλωση του Υπουργού Εσωτερικών, πως αναμένεται ότι οι αιτητές πολιτικού ασύλου να υπερβούν το 3.5% του πληθυσμού της Κυπριακής Δημοκρατίας, κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για να εφαρμοστεί επιτέλους αυστηρή μεταναστευτική πολιτική.

Επαναλαμβάνουμε την πάγια μας θέση, ως Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.), ότι κανένας δεν έχει το δικαίωμα να μετατρέψει τη πατρίδα μας σε αποθήκη ανθρώπινων ψυχών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Check Also

ΔΟΜ και ΚΔ οργάνωσαν την εθελούσια επιστροφή 84 μεταναστών

Share Twitter ΔΟΜ και ΚΔ οργάνωσαν την εθελούσια επιστροφή 84 μεταναστών στις χώρες καταγωγής τους, …

Καταγγελίες σε 21 πολίτες και 4 υποστατικά για παραβίαση των μέτρων

Share Twitter Καταγγελίες σε 21 πολίτες και 4 υποστατικά για παραβίαση των μέτρων Στο πλαίσιο …