Σήμερα, ανήμερα της επετείου, αυτοί που προωθούν τη κατάργηση της Κυπριακής Δημοκρατίας, θα απαγγείλουν πύρινους λόγους, αναφέρει σε γραπτή ανακοίνωση το ΕΛΑΜ, με αφορμή την ημέρα της ανεξαρτησίας της Κύπρου.
Οι Συμφωνίες Ζυρίχης – Λονδίνου μας έδωσαν ένα ακρωτηριασμένο δοτό σύνταγμα ανεξάρτητου κράτους, υπό κηδεμονία.
Εν τούτοις, αν και δεν ήταν ο επιθυμητός στόχος του ένδοξου αγώνα της Ε.Ο.Κ.Α. 55-59, της αυταπάρνησης και της θυσίας των άξιων παλληκαριών της, η Κυπριακή Δημοκρατία αποτελεί ασπίδα άμυνας για τον Κυπριακό Ελληνισμό.
Δυστυχώς, σήμερα, ανήμερα της επετείου, όλοι θα τρέξουν να απαγγείλουν πύρινους λόγους και να εκδώσουν βαρύγδουπες ανακοινώσεις, την ίδια στιγμή που καθημερινά είναι αυτοί που με δόλιες μεθοδεύσεις προωθούν την κατάργηση της Κυπριακής Δημοκρατίας και την αντικατάστασή της με το έκτρωμα μιας τερατογένεσης τύπου Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, που θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα της Τουρκίας.
Επί τη ευκαιρία της σημερινής επετείου καλούμε τον λαό να συστρατευτεί με το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπογια να αγωνιστούμε ενωμένοι για τα ιστορικά δίκαια της πατρίδας μας, για λευτεριά και απελευθέρωση, ενάντια στον τουρκικό επεκτατισμό και σε όλα τα κόμματα που προωθούν διχοτομικές λύσεις.