ΕΛΑΜ: Ας αφήσουν λίγο τα προεδρικά και τα υπουργικά γραφεία, να δουν την πραγματικότητα

Ας αφήσουν λίγο τα προεδρικά και τα υπουργικά γραφεία, να δουν την πραγματικότητα, τόνισε σε ανακοίνωση το ΕΛΑΜ για τις δηλώσεις της κυβέρνησης για ανάπτυξη της οικονομίας.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Μπορεί η Κυβέρνηση και το Υπουργικό Συμβούλιο να δηλώνουν ικανοποίηση, γιατί όπως λένε “υπάρχει θετικός ρυθμός ανάπτυξης στην οικονομία της Κύπρου και ταυτόχρονα μείωση της ανεργίας”, όμως οφείλουμε να απαντήσουμε ότι οι αριθμοί δεν λένε πάντα την αλήθεια.

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο  με έμφαση τονίζει ότι οι δουλειές με μισθούς δουλείας, οι εξευτελιστικές συντάξεις, τα πενιχρά επιδόματα και ο λαός που πένεται από τα αυστηρά μέτρα λιτότητας, δεν μπορούν να θεωρηθούν ανάπτυξη.

Η πραγματικότητα δεν βρίσκεται στους αριθμούς, αλλά μπορούν να την αντικρίσουν αν αφήσουν για λίγο τα προεδρικά και τα υπουργικά γραφεία, κάνοντας μια βόλτα στους δρόμους, στις πλατείες, τις πόλεις και τα χωριά.

Για το Κυπριακό:

Η Κυβέρνηση, υπό την ανοχή των υπολοίπων πολιτικών κομμάτων, πλην του Ε.ΛΑ.Μ., επιδιώκει μετά την κάθοδο της κ. Λουτ στην Κύπρο, να επαναρχίσουν οι συνομιλίες από εκεί που έμειναν στα ελβετικά θέρετρα και να επανακατατεθούν οι χάρτες από την τουρκική πλευρά.

Η δηλωθείσα ικανοποίηση από την κάθοδο της κ. Λουτ και οι εκφρασμένες προθέσεις, γεννούν εύλογα κάποια σοβαρά ερωτήματα, που θα πρέπει να απαντηθούν.

Ως εκ τούτου, το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (Ε.ΛΑ.Μ.) καλεί την Κυβέρνηση και όσα κόμματα την στηρίζουν, να δηλώσουν δημόσια αν συμφωνούν με:

– την παραμονή τουρκικών στρατευμάτων μετά την λύση;

– την μη επιστροφή όλων των προσφύγων στα σπίτια τους;

– την μετατροπή των σφετεριστών των περιουσιών των προσφύγων, σε χρήστες;

– το τουρκικό βέτο;

– την εκ περιτροπής προεδρία;

– την παράδοση του βορείου κομματιού της Κύπρου, εσαεί υπό τουρκική διοίκηση;
όπως καθορίζει το πλαίσιο Γκουτέρες, σε συνδυασμό με τους «χάρτες».

Check Also

Προδρόμου για Ειδική εκπαίδευση: Επιστρέφουν στα σχολεία 769 παιδιά

Share Twitter Προδρόμου για Ειδική εκπαίδευση: Επιστρέφουν στα σχολεία 769 παιδιά Ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, …

Στεφάνου: Μη αποτελεσματικό το σχέδιο ΕΣΤΙΑ – Αλαλούμ μεταξύ εμπλεκόμενων

Share Twitter Δήλωση Εκπροσώπου Τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου στη Βουλή, μετά τη συνεδρία της …