Ελέυθεροι με περιοριστικούς όρους δήμαρχοι και αντιδήμαρχοι της Μυκόνου

Κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για φοροδιαφυγή, απάτη και υπεξαίρεση τεράστιων χρηματικών ποσών από ξενοδοχειακές επιχειρήσεις της Μυκόνου, άσκησε σε βάρος του πρώην και νυν Δημάρχου του νησιού Βερώνη και Κουσαθανά η ειδική εφέτης
ανακρίτρια με τη σύμφωνη γνώμη του Εισαγγελέα Εφετών.

Πρόκειται για ένα τεράστιο οικονομικό σκάνδαλο φοροδιαφυγής καθώς είναι αναμεμιγμένοι εκτός από τους δύο Δημάρχους, οι δύο αντιδήμαρχοι και έξι υπάλληλοι των οικονομικών υπηρεσιών οι οποίοι και προφυλακίστηκαν. Αντίθετα ο πρώην δήμαρχος Βερώνης και ο νυν, Κουσαθανάς, αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, αφού κατέβαλαν 150 χιλιάδες και 80 χιλιάδες ευρώ αντίστοιχα.

Το ίδιο συνέβη με τους δύο αντιδημάρχους και τον νυν ταμία και νυν προιστάμενο των οικονομικών υπηρεσιών του Δήμου.

Η δικαστική έρευνα έδειξε ότι οι καηγορούμενοι  «κάλυπταν τεράστια φοροδιαφυγή ξενοδοχειακών επιχειρήσεων του νησιού και ότι έβαζαν στην τσέπη τους τα τέλη παρεπιδημούντων».

Παράλληλα, αντιμετωπίζουν τα αδικήματα της απιστίας και της υπεξαίρεσης χρημάτων, αλλά και το αδίκημα της έκδοσης ψευδών βεβαιώσεων σε βάρος του Δημοσίου. Συνολικά φαίνεται ότι τη δεκαετία 2002-2012 υπεξαίρεσαν από τα ταμεία του Δήμου περισσότερα από έξι εκατ. ευρώ.

Η υπόθεση είδε το φως της δημοσιότητας το 2010 έπειτα από καταγγελίες ξενοδόχου που βρέθηκε να χρωστάει στον δήμο 890.000 ευρώ για τα έτη 2002-2008, χρήματα όμως, τα οποία είχε ήδη καταβάλει.

Σοβαρές κατηγορίες αντιμετωπίζουν και 11 ιδιοκτήτες ξενοδοχείων σε βαθμό πλημμελήματος για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας στις ψευδείς βεβαιώσεις που εκδόθηκαν από τον Δήμο Μυκόνου.

Τα ποσά που υπεξαιρέθηκαν δεν έχουν βρεθεί, ωστόσο, οι εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο φαίνεται πως κατέχουν περιουσία δυσανάλογη με τις οικονομικές τους αποδοχές.

Check Also

Eκτινάχθηκαν τα ενοίκια στη Βρετανία: Πάνω από 2.500 ευρώ το μήνα ένα διαμέρισμα στο Λονδίνο

Τα ενοίκια στο Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκαν την περασμένη χρονιά με ταχύτητα-ρεκόρ και η αύξησή τους …

Eλλάδα-Κορωνοϊός: Προς παράταση η ισχύς για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού

Προς παράταση μίας εβδομάδας οδεύει, όπως όλα δείχνουν, η ισχύς των πιστοποιητικών εμβολιασμού. Σύμφωνα με …