ΕΚΤ: Τη Δευτέρα δεν είναι σίγουρο αν θα ανοίξουν οι τράπεζες

Σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχων που γνωρίζουν το περιεχόμενο των συζητήσεων, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα  στο πλαίσιο της συνεδρίας των Υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στο Λουξεμβούργο, δήλωσε ότι δεν είναι σίγουρο αν οι ελληνικές τράπεζες, οι οποίες έχουν υποστεί μεγάλες ημερήσιες εκροές καταθέσεων, θα είναι σε θέση να ανοίξουν την ερχόμενη Δευτέρα.

Οι αξιωματούχοι ανέφεραν ότι κατά τη διάρκεια της κεκλεισμένων των θυρών συνεδρία από τους Υπουργούς της Ευρωζώνης για το θέμα της Ελλάδας, ο Πρόεδρος του Γιούρογκρουπ Γερούν Ντάισεμπλουμ ζήτησε από το εκτελεστικό μέλος της ΕΚΤ, Γάλλο Μπενουά Κερέ να αναφέρει κατά πόσον οι ελληνικές τράπεζες θα είναι σε θέση να ανοίξουν αύριο, Παρασκευή.

Ο κ. Κερέ απάντησε: “Αύριο, ναι. Τη Δευτέρα, δεν γνωρίζω”.

Τραπεζικές πηγές δήλωσαν την Πέμπτη ότι μεταξύ της περασμένης Δευτέρας και Τετάρτης, οι Έλληνες απέσυραν περίπου €2 δισεκατομμύρια από τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους.