“Εκείνο που πρέπει να διακρίνει τους πολιτικούς είναι η δύναμη της αυτοκριτικής και της αυτογνωσίας”

“Αυτοκαταστροφικός και καταστροφικός για τον τόπο είναι ο πολιτικός ο οποίος πιστεύει ότι είναι αλάθητος”, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ και υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης,απαντώντας σε ερωτήσεις που του τέθηκαν στα πλαίσια εκδήλωσης  της Δεξαμενής Σκέψης “Θουκυδίδης”.

“Εκείνο που πρέπει να διακρίνει τους πολιτικούς είναι η δύναμη της αυτοκριτικής και της αυτογνωσίας” είπε χαρακτηριστικά υποστηρίζοντας ότι απο την στιγμή που τα διαθέτεις μπορείς να βελτιώσεις λάθη.

Μιλώντας για το Κυπριακό ο κ. Αναστασιάδης υποστήριξε ότι για να προωθηθεί η λύση που επιδιώκουμε θα πρέπει να υπαρχει συγκροτημένη πολιτική και συγκεκριμένοι στόχοι καθώς επίσης και σωστοί συσχετισμοί δυνάμεων, ενώ ερωτηθείς για το κατά πόσο θα αποδεχθεί τις παραχωρήσεις της Κυβέρνησης Χριστόφια, επι του θέματος είπε ότι “από την ώρα που διαπιστώνεις ότι είτε η πλειοψηφία των πολιτικών δυνάμεων ή του λαού απορρίπτει κάποιες θέσεις δεν μπορείς να τις αποδεχθείς.”

Σχετικά με το ζήτημα των εσόδων από το οικόπεδο 12, ο κ. Αναστασιάδης δεν θέλησε να προβεί σε υπολογισμούς διότι όπως σημείωσε κάτι τέτοιο θα αποτελούσε μια επιπόλαιη πράξη  χωρίς να έχει πιστοποιηθεί το εύρος των κοιτασμάτων, ενώ την ίδια στιγμή σχολιάζοντας το ζήτημα της διαπλοκής στα θέματα διαχείρισης υδρογονανθράκων τοποθετήθηκε υπέρ της διαφάνειας και της δημιουργίας Εθνικού Συμβουλίου ενέργειας, καθώς και του να ακολουθηθεί το Νορβηγικό μοντέλο.

Αναφερόμενος στο θέμα της δημόσιας διοίκησης ό υποψήφιος πρόεδρος τόνισε ότι είναι απαραίτητο να υπάρξει ένα νέο μοντέλο κράτους, πιο σύγχρονο, το οποίο θα σέβεται τους θεσμούς, που θα πατάσσει τη διαφθορά και θα προτάσσει την αξία και όχι την κομματική ταυτότητα.