Εισαγγελείς Μόσχας: “Εξτρεμιστική” ταινία ο “Τελευταίος Πειρασμός”

Σάλο έχει προκαλέσει παγκοσμίως η ανακοίνωση των εισαγγελικών αρχών της Μόσχας ότι σκέφτονται να απαγορεύσουν ως «εξτρεμιστική» την ταινία του Μάρτιν Σκορτσέζε «Ο τελευταίος πειρασμός»…  βασισμένη στο βιβλίο του Νίκου Καζαντζάκη… “Εξετάζονται από ψυχολογική και γλωσσική άποψη το περιεχόμενο της ταινίας και η σημειολογία της”, δήλωσε η εκπρόσωπος της εισαγγελίας, Ελένα Ροσόκινα, σύμφωνα με το πρακτορείο Ιτάρ-Τας.

Το θέμα έθεσε ο ρώσος βουλευτής του υπερεθνικιστικού Φιλελεύθερου Δημοκρατικκού Κόμματος (LDPR)   Αλεξάντερ Σταροβόιτοφ , ο οποίος και ζήτησε να απαγορευθεί η μετάδοσή της στη Ρωσία ,ακόμα και μέσω του διαδικτύου, επειδή… “προσβάλλει το θρησκευτικό συναίσθημα εκατομμυρίων πιστών και συνιστά πλήγμα στην ηθική”.

Άνθρωποι του πνεύματος και υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατήγγειλαν την ενέργεια του βουλευτή. “Πρόκειται για το απόλυτο παραλήρημα (…) Είναι τόσο παράλογο όσο και το να απαγορεύσουμε τη Λολίτα του Ναμπόκοφ”, τόνισε ο Ρώσος σκηνοθέτης Πάβελ Λουνγκίν μιλώντας στο πρακτορείο Ρία-Νόβαστι.

“Το κράτος μας είναι λαϊκό. Και η εισαγγελία δεν θα έπρεπε να ανακατεύεται σε θέματα πολιτισμού”, είπε από την πλευρά του ο Λεβ Πονομαριόφ, ο επικεφαλής ενός κινήματος για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

 

Check Also

ΗΠΑ: 46 μετανάστες ανασύρθηκαν νεκροί από ρυμουλκό φορτηγού στο Σαν Αντόνιο

Τουλάχιστον 46 άνθρωποι βρέθηκαν νεκροί μέσα στο ρυμουλκό φορτηγού στο Τέξας, ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια …

Το ΝΑΤΟ θα αυξήσει τις δυνάμεις που βρίσκονται σε κατάσταση υψηλής ετοιμότητας σε πάνω από 300.000

Το ΝΑΤΟ αναμένεται να αυξήσει μαζικά σε πάνω από 300.000 τον αριθμό των δυνάμεών του …