ΕΕ για τις μεταρρυθμίσεις: Η Κύπρος θα λάβει ένα δισεκατομμύριο ευρώ από το ταμείο Συνοχής

ΕΕ για τις μεταρρυθμίσεις: Η Κύπρος θα λάβει ένα δισεκατομμύριο ευρώ από το ταμείο Συνοχής

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης δέχθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, την Ευρωπαία Επίτροπο για θέματα Συνοχής και Μεταρρυθμίσεων κα Ελίζα Φερρέιρα.

Μετά τη συνάντηση, η Επίτροπος δήλωσε στους δημοσιογράφους, μεταξύ άλλων, ότι με τον Πρόεδρο είχε μια πολύ ενδιαφέρουσα και πολύ ανοικτή συζήτηση.

Πρόσθεσε ότι είναι ευχάριστο το γεγονός ότι υπάρχει συμφωνία με την Κύπρο σε ό,τι αφορά την ατζέντα ανάπτυξης και τη στήριξη των ευρωπαϊκών ταμείων για την περίοδο 2021-2027.

Η Κύπρος, είπε, έχει μια πολύ καλή απόδοση στη χρήση των κονδυλίων αυτών και αυτή η νέα περίοδος θα δώσει πάλι στην Κύπρο μια καλή ώθηση για απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα, αλλά και για την ανάπτυξη με τη χρήση όλων των ψηφιακών και καινοτόμων τεχνολογιών.

Ερωτηθείσα για το θέμα της απορρόφησης κονδυλίων της ΕΕ, η κα Φερρέιρα είπε ότι η Κύπρος είναι ένας από τους πλέον αποτελεσματικούς χρήστες αυτών των κονδυλίων, εκφράζοντας ικανοποίηση για το γεγονός ότι ανοίγει μια νέα περίοδος στήριξης για την αειοφόρο ανάπτυξη της Κύπρου.

Σε ερώτηση πόσα χρήματα θα δοθούν στην Κύπρο για όλη την προγραμματική περίοδο, η κα Φερρέιρα είπε ότι μόνο από το ταμείο Συνοχής, όχι το ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, η Κύπρος θα λάβει ένα δισεκατομμύριο ευρώ.

Check Also

Κ.Ε: Ουδέποτε επιτράπηκε η παρακολούθηση πολιτικών προσώπων ή δημοσιογράφων

Ουδέποτε επιτράπηκε η παρακολούθηση πολιτικών προσώπων ή δημοσιογράφων, τόνισε σε γραπτή  δήλωσή του ο Κυβερνητικός  Εκπροσώπος, …

ΑΚΕΛ: Επιτείνονται οι υποψίες για το ρόλο της κυβέρνησης στην υπόθεση των παρακολουθήσεων

Αντιδράσεις εγείρονται για το πολύκροτο θέμα των παρακολούθησεων ,με το ΑΚΕΛ να αναφέρει σε ανακοίνωση …