Είναι μεγάλες οι διαφορές της κάμερας με 48 megapixels από τα 64 megapixels; (Video)

Κινητά με κάμερες 64 megapixels εμφανίζονται ήδη στην αγορά, καθώς η μόδα τείνει να κατακλείσει τη βιομηχανία της τεχνολογίας.

Εκεί που στις αρχές του 2019 έβγαιναν δηλαδή τα πρώτα κινητά με κάμερες 48 megapixels, ως τα μέσα της χρονιάς ήταν ήδη χθεσινά νέα.

Τώρα έχουμε τα Realme ΧΤ, Redmi Note 8 Pro της Xiaomi και το Vivo Nex 3 να μοστράρουν θηριώδεις αισθητήρες στα 64MP. Μόνο που κάποιοι άρχισαν να αναρωτιούνται αν αξίζει τον κόπο.

Η ιστοσελίδα τεχνολογίας The Verge πήρε λοιπόν δύο κινητά, ένα με κάμερα 48 και ένα με κάμερα 64 megapixels, και τράβηξε φωτογραφίες για να δει τη διαφορά. Όλα τους φορούν τον ίδιο αισθητήρα της Samsung, που στα 64αρια είναι απλά μεγαλύτερος.

Υπάρχει λοιπόν διαφορά, κυρίως στο μεγάλο ζουμ, που διατηρεί περισσότερες οπτικές και χρωματικές πληροφορίες. Μόνο που αυτή η διαφορά είναι εμφανής σε ιδανικές φωτιστικές συνθήκες. Γιατί όταν το φως περιορίζεται, οι διαφορές είναι απειροελάχιστες και δυσδιάκριτες με γυμνό μάτι.

«Τελικά», καταλήγει η ιστοσελίδα, «είναι σαφές πως οι αισθητήρες 64 megapixels μπορούν να αποδώσουν εξαιρετικά λεπτομερή αποτελέσματα σε καλές συνθήκες, προσφέροντας ένα αξιοσημείωτο άλμα ακόμα και από τους αισθητήρες των 48 megapixels».

Και σημειώνει με νόημα: «Αν δεν ενδιαφέρεσαι ωστόσο να φτιάχνεις τεράστιες εκτυπώσεις από ηλιόλουστα τοπία, η διαφορά δεν είναι και τόσο χρήσιμη για τους περισσότερους ανθρώπους. Αυτά τα τηλέφωνα τραβούν εξάλλου το 1/4 της ανάλυσής τους by default για έναν καλό λόγο».

Check Also

Ετσι θα κόψεις το καρπούζι σε φέτες χωρίς μαχαίρι! (Video)

Share Twitter Πώς θα σου φαινόταν αν σου λέγαμε ότι μπορείς να κόψεις το καρπούζι …

Ανελέητο ξυλοκόπημα φώκιας από τουρίστες «για να μπορούν τα παιδιά να βγάλουν φωτογραφίες»

Share Twitter Ένα τραγικό περιστατικό σημειώθηκε σε παραλία του Καζακσταν και συγκεκριμένα στην ανατολική ακτή …