Δύο σοβαρές υποθέσεις τροχαίων διερευνά η Αστυνομία

Δύο σοβαρές υποθέσεις τροχαίων διερευνά η Αστυνομία

Άλλες δύο υποθέσεις σοβαρών τροχαίων αδικημάτων, εντόπισε κατά τη διάρκεια της νύχτας, η Αστυνομία. Πρόκειται για υποθέσεις οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλης και υπερβολικής ταχύτητας, που εντοπίστηκαν στις επαρχίες Αμμοχώστου και Λευκωσίας αντίστοιχα.

Συγκεκριμένα, γύρω στις 12.15π.μ., μέλη της Τροχαίας Αμμοχώστου ανέκοψαν για έλεγχο, σε δρόμο στο Παραλίμνι, αυτοκίνητο που οδηγούσε 41χρονος. Ο οδηγός υπεβλήθη σε προκαταρκτικό έλεγχο αλκοόλης, με θετική ένδειξη.

Ακολούθησε τελική εξέταση αλκοόλης, με μικρότερη ένδειξη τα 78μg% αντί 9μg%. Αφού κατηγορήθηκε γραπτώς για το αδίκημα της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλης, παραλήφθηκε από οικείο του πρόσωπο, το οποίο ανέλαβε να τον μεταφέρει στο σπίτι του.

Στη Λευκωσία, γύρω στις 10.30μ.μ. χθες, μέλη της Τροχαίας Λευκωσίας, που διενεργούσαν έλεγχο ταχύτητας, εντόπισαν αυτοκίνητο να κινείται με ταχύτητα 94 χιλιομέτρων την ώρα, σε σημείο όπου το ανώτατο όριο είναι 50 χιλιόμετρα.

Οδηγός του οχήματος ήταν 20χρονος κάτοικος Λευκωσίας, ο οποίος συνελήφθη για αυτόφωρο αδίκημα και τέθηκε υπό κράτηση, για να παρουσιαστεί σήμερα ενώπιον Δικαστηρίου.

Η υπερβολική ταχύτητα και η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης, αποτελούν δύο από τις κυριότερες αιτίες πρόκλησης θανατηφόρων και σοβαρών τροχαίων συγκρούσεων.

Γι’ αυτό το λόγο και με στόχο την πάταξη τέτοιων οδικών συμπεριφορών, αλλά και για εμπέδωση ορθής οδικής κουλτούρας, η Αστυνομία αρχίζει από σήμερα παγκύπρια εκστρατεία ελέγχων για το αδίκημα της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλης και ναρκωτικών.

Check Also

ΥπΜΕΕ: Αποκαταστάθηκε πλήρως η λειτουργία του Κέντρου Ελέγχου Εναέριας Κυκλοφορίας

Share Twitter Ανακοίνωση Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, αναφέρει ότι, αποκαταστάθηκε πλήρως η λειτουργία του …

Χτύπησαν και απήγαγαν 25χρονη, για να της κλέψουν τη τσάντα !!!

Share Twitter Χτύπησαν και απήγαγαν 25χρονη, για να της κλέψουν τη τσάντα !!! Υπόθεση ληστείας …