Δραγασάκης: Εάν δεν βρεθεί λύση, τότε υπάρχει άμεσο πρόβλημα ρευστότητας

Εάν δεν βρεθεί λύση με τους εταίρους, υπάρχει άμεσο πρόβλημα ρευστότητας της ελληνικής οικονομίας, παραδέχτηκε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης.

Συγκεκριμένα  υπογράμμισε:

«Από τον περασμένο Αύγουστο δεν έχουμε πάρει δόση και πληρώνουμε και εμείς και η προηγούμενη κυβέρνηση όλες τις υποχρεώσεις στους εταίρους. Έχουμε μια οικονομία που παίρνει χρήματα για να πληρώνει δάνεια και αυτό δημιουργεί ασφυξία. Πρόβλημα ρευστότητας υπάρχει, έχουμε υποχρεώσεις που για να καλυφθούν θα πρέπει να υπάρξει καλή συνεργασία με τους εταίρους. Θα υπάρξει πρόβλημα εάν δεν εξασφαλιστεί πως όλοι οι θεσμοί και οι φορείς δεν παίξουν το ρόλο τους».

Ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης τόνισε πως υπήρχαν αρκετά θετικά πράγματα που εξασφάλισε η κυβέρνηση στην συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου.

«Αρχίσαμε δεχόμενοι απίστευτη πίεση για να ολοκληρώσουμε την 5η αξιολόγηση η οποία κόλλησε το Μάιο του ’14 και ήθελαν να το κάνουμε εμείς. Ξεφύγαμε από αυτό και περάσαμε σε μια θέση που μιλούσε για ένα πρόγραμμα με στοιχεία συμφωνημένα από κοινού. Πετύχαμε να υπάρξει μείωση στο πλεόνασμα», είπε. Στην ερώτηση που κόλλησε αυτή η συμφωνία απάντησε:«Κάποιοι δεν έμειναν ικανοποιημένοι, πέρασαν σε μια στραβή ερμηνεία της συμφωνίας και άρχισαν να ζητούν τα παλιά».

«Αντί να εξειδικεύσουν τη συμφωνία άρχισαν τον επικοινωνιακό πόλεμο. Και αν μέναμε εκεί δεν θα υπήρχε πρόβλημα, όμως άρχισε μια προσπάθεια χρηματοπιστωτικής ασφυξίας με την ελπίδα πως θα υπαναχωρούσαμε όπως και οι προηγούμενοι από εμάς», τόνισε.

Αναφερόμενος στο θέμα που προέκυψε με την παρέμβαση του Ντέκλαν Κοστέλο για βέτο της Κομισιόν στο νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση είπε χαρακτηριστικά πως «ένας τεχνικός υπάλληλος ήθελε να γίνει πρωθυπουργός της Ελλάδας» και σχολίασε «Χαίρομαι που η Κομισιόν δεν τον κάλυψε», αναφερόμενος σε δηλώσεις του Πιέρ Μοσκοβισί.

« Σέβομαι τους τεχνοκράτες των Βρυξελλών, αλλά δεν δέχομαι ότι είναι καλύτεροι από τον Βαρουφάκη και τον Τσακαλώτο. Δεν είναι αυτοδίκαια καλύτερη η άποψή τους. Καταθέσαμε ένα νομοσχέδιο το οποίο όπως είπε και ο κ. Μαρδας καλύπτεται οικονομικά από την περικοπή στις προμήθειες, αυτό τους το εξηγήσαμε και δεν καταλαβαίνω ποιο είναι το πρόβλημα», ανέφερε.

Σε ότι αφορά το νομοσχέδιο των 100 δόσεων ο κ. Δραγασάκης ανέφερε πως συζητήθηκε και στο Euroworking Group: «Λάβαμε γενικά σχόλια και όχι προτάσεις. Από τη μία δεν μας δίνουν τα χρήματα, από την άλλη δεν μας αφήνουν να νομοθετήσουμε για να μαζέψουμε χρήματα.»

Αναφερόμενος σε όσα γράφονται για τον Γιάνη Βαρουφάκη, ο κύριος Δραγασάκης τόνισε πως μαζί συζητούν αρκετές φορές για τα δημοσιεύματα.

«Ο κάθε άνθρωπος έχει το στιλ του και τον τρόπο που εκφράζεται. Για τον Γιάνη, η μετάβαση από την ακαδημαϊκή καριέρα στην πολιτική έχει κάποιες δυσκολίες. Υπάρχουν και θετικά και αρνητικά σε αυτή. Έχει πολύ δύσκολο ρόλο και έχει βοηθήσει πολύ την Ελλάδα, μια χώρα που βρίσκεται στη γωνία. Τον χτυπούν για να αποδομήσουν την κυβέρνηση. Και παπιγιόν να φορούσε τα ίδια θα έλεγαν», ανέφερε.

Check Also

Κορονοϊός – Ελλάδα: 2.186 νέα κρούσματα – Η Γεωγραφική κατανομή

Share Twitter Κορονοϊός – Ελλάδα: 2.186 νέα κρούσματα – Η Γεωγραφική κατανομή Ο ΕΟΔΥ ανακοινώνει …

Επιμένει ο κορωνοϊός στη Θεσσαλονίκη: Ανησυχητικά τα ευρήματα στα λύματα της πόλης

Share Twitter Νέα επιβράδυνση παρουσίασε την τελευταία εβδομάδα ο ρυθμός μείωσης της συγκέντρωσης του γονιδιώματος …