Διπλό φονικό: Ένοχος για ανθρωποκτονία ο Μάριος Χατζηξενοφώντος

Ένοχος για ανθρωποκτονία κρίθηκε από το Δικαστήριο, ο Μάριος Χατζηξενοφώντος.

Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας,  απάλλαξε τον 4ο κατηγορούμενο, από την κατηγορία του φόνου εκ προμελέτης για το ρόλο του στο διπλό φονικό το οποίο διαπράχθηκε στις 18 Απριλίου 2018 στο Στρόβολο με θύματα τον Γιώργο και Ντίνα Χατζηγεωργίου, τροποποιώντας ωστόσο το κατηγορητήριο και βρίσκοντας τον κατηγορούμενο ένοχο για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας των δύο θυμάτων.

Η απόφαση αναγνώστηκε σήμερα από τον πρόεδρο του δικαστηρίου, Χάρη Πογιατζή,  ο οποίος επεσήμανε ότι η οικογένεια στη Ζαλόγγου 7 σφαγιάστηκε και ξεκληρίστηκε ενώ ο 15χρονος γιος τους ήταν μάρτυρας αυτού του ειδεχθούς εγκλήματος.

Ο κατηγορούμενος κρίθηκε ένοχος  και στις υπόλοιπες κατηγορίες τις οποίες αντιμετώπιζε, δηλαδή της συνωμοσίας για διάπραξη κακουργήματος, της ληστείας, της νυχτερινής διάρρηξης κατοικίας, της απαγωγής προσώπου με σκοπό τον κρυφό και άδικο περιορισμό και της μεταφοράς επιθετικών όπλων.

Επόμενη δικάσιμος ορίστηκε η 11η Φεβρουαρίου στις 0900 κατά την οποία ο συνήγορος υπεράσπισης θα αγορεύσει για μετριασμό της ποινής που θα επιβληθεί.

Check Also

Υπ. Υγείας: Δυστυχώς, αρκετοί εξακολουθούν να συμπεριφέρονται ανεύθυνα

Share Twitter Για να έχει νόημα η προσπάθεια, θα πρέπει να υπάρχει πραγματικός περιορισμός, τόνισε …

Βουλή: Αναστέλλονται για 9 μήνες οι δόσεις δανείων

Share Twitter H  Ολομέλεια της Βουλής, άναψε το «πράσινο φως» για το νομοσχέδιο που αφορά …