Διμερείς σχέσεις και οικονομία συζήτησαν Ομήρου – Škeřík

Η εμβάθυνση της διμερούς συνεργασίας Κύπρου – Τσεχίας,  η οικονομική κατάσταση σε Ευρώπη και Κύπρο αλλά και το Κυπριακό ήταν μεταξύ των θεμάτων που απασχόλησαν αποχαιρετιστήρια συνάντηση που είχε ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου με τον Πρέσβη της Δημοκρατίας της Τσεχίας στην Κύπρο Ladislav Škeřík.

Όπως αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση ο Πρόεδρος της Βουλής και ο Τσέχος Πρέσβης αναφέρθηκαν στις άριστες σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, σημειώνοντας την κοινή βούληση για περαιτέρω εμβάθυνση της διμερούς συνεργασίας σε όλους τους τομείς.

Προστίθεται ότι αντηλλάγησαν απόψεις σχετικά με την επικρατούσα οικονομική κατάσταση στην Ευρώπη, κάνοντας ειδικότερη αναφορά στο Κυπριακό Μνημόνιο και τις εντατικές προσπάθειες επανεκκίνησης της κυπριακής οικονομίας.

Εξάλλου,  συζητήθηκε επίσης η παρούσα φάση του Κυπριακού προβλήματος και η συνεχιζόμενη αδιάλλακτη στάση της Τουρκίας στις προσπάθειες επίλυσής του.

Τέλος, αντάλλαξαν απόψεις για την πολιτική κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή και την επίδρασή τους στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι.

 

Check Also

Επιστολή ΠτΔ στον Τατάρ για υιοθέτηση ΜΟΕ και επανέναρξη συνομιλιών στο Κυπριακό

Στη βελτίωση του κλίματος μεταξύ των δύο κοινοτήτων και στη δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών για …

Αίθριος ο καιρός σήμερα με τη θερμοκρασία να φτάνει στους 38 βαθμούς

Ασθενής χαμηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή. Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο κατά …