Διευκρίνιση του ΥΠΕΣ για ανάκτηση υποστατικού στην Περιστερώνα

Διευκρίνιση του Υπ. Εσωτερικών για ανάκτηση υποστατικού στην Περιστερώνα από την Υπηρεσία Διαχείρισης τ/κ Περιουσιών

Αναφορικά με την ανάκτηση υποστατικού στην Περιστερώνα από την Υπηρεσία Διαχείρισης Τουρκοκυπριακών Περιουσιών, το οποίο λειτουργούσε ως υπεραγορά, το Υπουργείο Εσωτερικών επιθυμεί να διευκρινίσει τα ακόλουθα:

Για την υφιστάμενη οικοδομή στο τεμάχιο με αρ. 1261 επί του κύριου δρόμου, εκδόθηκε στις 1/3/1988 Άδεια Οικοδομής για σκοπούς επαγγελματικής χρήσης εμβαδού 216 τ.μ. προς όφελος του κ. Αναστασίου.

Ωστόσο, η Εταιρεία Αναστασίου έχει πραγματοποιήσει εκτεταμένης φύσης αυθαίρετες επεκτάσεις, από ευτελή και πρόχειρα υλικά, εμβαδού περίπου 1 036 τ.μ. (πενταπλάσιο). Οι επεκτάσεις αυτές αφορούν στο σύνολο του τεμαχίου με αρ. 1261. Επεμβαίνουν επιπλέον στα τεμάχια αρ. 448 και 451 ενώ επεκτείνονται και σε γειτονικά τεμάχια γης.

Επιπλέον, έχουν δημιουργήσει χώρο έκθεσης προϊόντων/φθαρτών καταργώντας τους εγκριμένους χώρους στάθμευσης, με αποτέλεσμα να επηρεάζεται άμεσα η οδική ασφάλεια και τίθεται και σε κίνδυνο η ασφάλεια των πολιτών.

Για τα θέματα αυτά, η Επαρχιακή Διοίκηση Λευκωσίας καταχώρησε κατηγορητήριο για δεκατέσσερα συνολικά αδικήματα.

Επισημαίνεται ακόμη ότι έχουν γίνει επανειλημμένες προειδοποιήσεις, για κατεδάφιση των παράνομων επεκτάσεων, χρήσης και συμμόρφωσης, τις οποίες οι επηρεαζόμενοι έχουν παντελώς αγνοήσει.

Για τη συγκεκριμένη περίπτωση λήφθηκε και η σύμφωνος γνώμη της Γενικής Εισαγγελίας και όπως ο Γενικός Εισαγγελέας σημειώνει σε επιστολή του ημερ. 20/4/2018 «είναι απαράδεκτο που δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα κατορθωτή, ούτε η ανάκτηση ούτε η κατεδάφιση των παράνομων κατασκευών».

Τέλος, οι χρήστες του συγκεκριμένου χώρου έχουν παραβιάσει την περίφραξη και έχουν θέσει εκ νέου σε λειτουργία τη συγκεκριμένη επιχείρηση. Η Επαρχιακή Διοίκηση Λευκωσίας έχει καταγγείλει την υπόθεση στην Αστυνομία για τις δικές της ενέργειες.

 

Check Also

Δημητρίου: Τα μαθήματα το ΑΚΕΛ ας τα κάνει στον εαυτό του

Δημητρίου: Εμείς, στον Δημοκρατικό Συναγερμό ποτέ δεν κρυφτήκαμε. Υπηρετούμε το συμφέρον των πολλών, το δημόσιο …

Τριμερής Κύπρου, Ελλάδας, Ισραήλ: Στο επίκεντρο Ενέργεια, Άμυνα και Ασφάλεια

Τριμερής Κύπρου, Ελλάδας, Ισραήλ: Στο επίκεντρο Ενέργεια, Άμυνα και Ασφάλεια Στη στενή συνεργασία Κύπρου, Ελλάδας, …