Διαψεύσθηκαν οι ελπίδες για εκεχειρία στη Γάζα

Ανελέητοι ήταν βομβαρδισμοί στη Γάζα καθ’όλη τη διάρκεια της νύχτας παρά τις διπλωματικές προσπάθειες που καταβάλλονται για κατάπαυση του πυρός.

Το Ισραήλ υποστηρίζει πως βομβάρδισε περισσότερους από 100 στόχους τη νύχτα, ανάμεσα τους και τα γραφεία του Γαλλικού Πρακτορείου στη Γάζα.

Ένοπλοι Παλαιστίνιοι συνέχισαν την ρίψη ρουκετών στο Ισραήλ, χωρίς να έχουν αναφερθεί τραυματισμοί. Παρά τις εξαγγελίες για εκεχειρία οι ελπίδες διαψεύσθηκαν. Οκτώ πύραυλοι φαίνεται πως ισοπέδωσαν κτίριο της Χαμάς στο κέντρο της πόλης, κοντά στο οποίο βρίσκονταν και τα γραφεία του Αλ Τζαζίρα.

Η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον, η οποία συναντήθηκε αργά χθες στην Ιερουσαλήμ με τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, τον ομόλογό της Αβίγκντορ Λίμπερμαν και τον υπουργό Άμυνας Εχούντ Μπαράκ, δήλωσε ότι είναι “απαραίτητο να αποκλιμακωθεί” η σύγκρουση μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς στη Γάζα, ενώ πρόσθεσε πως φέρνει μήνυμα σθεναρής συμπαράστασης από τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα  στο δικαίωμα του Ισραήλ να υπερασπιστεί τον εαυτό του.

Σύμφωνα με τον Παλαιστίνιο εκπρόσωπο στον ΟΗΕ, από την έναρξη των ισραηλινών επιχειρήσεων στη Γάζα έχουν χάσει τη ζωή τους 140 Παλαιστίνιοι κι άλλοι 950 έχουν τραυματιστεί.