«Διασταύρωσαν τα ξίφη» τους Αβέρωφ, Χριστοδουλίδης και Μαυρογιάννης

Το πρώτο διακαναλικό debate για τις Προεδρικές Εκλογές του 2023, το οποίο μεταδόθηκε ταυτόχρονα από τα κανάλια ΟΜΕGA, SIGMA, ALPHA και ΑΝΤ1 παρακολουθήσαμε χθες βράδυ.

Το debate πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Omega  με συντονιστή τον Μιχάλη Παυλίδη, και τους δημοσιογράφους , Νικήτα Κυριάκου, Γιώργο Κασκάνη και Γιάννη Καρεκλά.

Οι τρεις βασικοί διεκδικητές της Προεδρίας Αβέρωφ Νεοφύτου, Ανδρέας Μαυρογιάννης και Νίκος Χριστοδουλίδης, διασταύρωσαν για άλλη μια φορά τα ξίφη τους απαντώντας σε καίρια ερωτήματα.

Αβέρωφ και Χριστοδουλίδης είχαν μια έντονη αντιπαράθεση για μια μεσολαβητική προσπάθεια του προέδρου της Δημοκρατίας να αποτρέψει το ενδεχόμενο να υπάρξουν δύο συναγερμικές υποψηφιότητες και όταν ο δημοσιογράφος Μιχάλη Παυλίδης ζήτησε από τον υποψήφιο του ΔΗΣΥ να ξεκαθαρίσει ποιο ήταν το ψέμα στο οποίο αναφέρθηκε.

Παίρνοντας τον λόγο είπε ότι «απόψε τρεις φορές ο Χριστοδουλίδης είπε πως ο πρόεδρος Αναστασιάδης δεν ετοίμασε κανένα κείμενο για να διασφαλίσει την ενότητα της παράταξης. Αυτό λέω με κεφαλαία γράμματα πως είναι ένα ψέμα». Αυτό προκάλεσε την αντίδραση του Χριστοδουλίδη, ο οποίος απάντησε ότι έχει πει δημόσια ότι ο πρόεδρος έκανε πολλές προσπάθειες για να βρεθεί λύση αλλά δεν υπήρξε αποτέλεσμα και δεν δεχόμουν να βρίσκεται υπό πίεση επειδή εγώ δεν αποδεχόμουν να βρεθεί η λύση που πρότεινε ο Αβέρωφ».

Τότε ο Αβέρωφ Νεοφύτου ανταπάντησε ότι είναι δεύτερο ψέμα, αφού ήταν «πρωτοβουλία του προέδρου και ετοίμασε ιδιοχείρως ένα κείμενο σε μια ύστατη προσπάθεια να κρατήσει την παράταξη και να μην έχουμε τη διασπαστική κίνηση του Χριστοδουλίδη. Η δική μου θέση ήταν ξεκάθαρη, και όποια πρωτοβουλία ενέκρινε, την ενέκρινα και εγώ».

Με τη σειρά ο Χριστοδουλίδης είπε ότι «η συνάντηση με τον Πρόεδρο έγινε στη Λεμεσό στην κατοικία του Προέδρου, μία ημέρα πριν παραιτηθώ στην παρουσία τεσσάρων προσώπων». Ο Αβέρωφ τότε είπε ότι πρόκειται για τρίτο ψέμα, τονίζοντας ότι μιλάει για τον Δεκέμβριο και όχι για τον Ιανουάριο.

Ο Ανδρέας Μαυρογιάννης ευρισκόμενος στο μέσο των δύο τόνισε πως «ο κόσμος δεν ενδιαφέρεται για τις διαφωνίες των δύο συναγερμικών υποψηφίων». Υπογραμμίζοντας κατ’ αυτό τον τρόπο τη δική του διαφορετική υποψηφιότητα. Τονίζοντας παράλληλα τα όσα τον συνδέουν με τον κόσμο της αριστεράς.

Δείτε το διακαναλικό debate πιο κατω:

Πηγή βίντεο: Sigmalive.com

Check Also

Λευκωσία: Σύλληψη δύο προσώπων για κατοχή ναρκωτικών

Μέλη της Αστυνομίας (ΥΚΑΝ Αρχηγείου), ανέκοψαν χθες το απόγευμα σε περιοχή της Λευκωσίας, αυτοκίνητο το …

Λεμεσός: Διέρρηξαν οικία και έκλεψαν χρυσαφικά, τσάντες και τιμαλφή πέραν των 24.000 ευρώ

Υπόθεση διάρρηξης και κλοπής διερευνά η Αστυνομία στη Λεμεσό. Σύμφωνα με την Αστυνομία, καταγγέλθηκε από …