Διαδικτυακή συζήτηση με θέμα την νόσο Λιποίδημα και πως την αντιμετωπίζουμε

Διαδικτυακή συζήτηση με θέμα την νόσο Λιποίδημα και πως την αντιμετωπίζουμε.

Δυο ειδικοί μιλούν για την νόσο και δίνουν απαντήσεις.

 Η Μαρία Κόκκινου Μπέγκε, Υποψήφια Βουλευτής Λευκωσίας, Αριστίνδην ΔΗΣΥ, διοργανώνει διαδικτυακή συζήτηση για την νόσο Λιποίδημα στις 4 Φεβρουαρίου 2021 στις 20:00.

Στο πλαίσιο της κοινωνικής της προσφοράς, καθώς η ίδια υπήρξε παθούσα, αφιλοκερδώς προσφέρει τις γνώσεις της τα τελευταία 5 χρόνια και μοιράζεται τις εμπειρίες της συμπαραστεκούμενη σε όλες τις γυναίκες που πάσχουν από λιποίδημα και ψάχνουν απαντήσεις.

Διατηρεί δικό της Φορουμ στο Facebook – Global Lipoedema Awareness με 11,000 γυναίκες μέλη από 100 χώρες.

Τι είναι το λιποίδημα:

Το λιποίδημα είναι μια κατάσταση που προκαλεί δισανάλογη συσσώρευση υπερβολικού λίπους στο κάτω μέρος του σώματος, κυρίως στους γλουτούς, τους μηρούς και τις γάμπες.

Εμφανίζεται αποκλειστικά στις γυναίκες σε εφηβική ηλικία, κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης  ή και στην εμμηνόπαυση. Παρότι ότι ξεκινά σαν μια ανησυχία αισθητικής φύσης τελικά προκαλεί έντονους πόνους, προβλήματα κινητικότητας αλλά πάνω από όλα ποίκιλα ψυχολογικά προβλήματα. Το λιποίδημα μπορεί να εκληφθεί και λανθασμένα ως παχυσαρκία ή λιμφοίδημα. Είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι το λιποίδημα δεν ανταποκρίνεται σε θεραπείες ή ασκήσεις ενώ η πορεία του εξαπλώνεται σε τέσσερα στάδια.

Η Μαρία Κόκκινου Μπέγκε, τον Σεπτέμβριο του 2015 διαγνώστηκε με λιποίδημα σταδίου 2.

Οι τρείς ειδικές λιποαναρροφήσεις στις οποίες υποβλήθηκε σε ειδική κλινική στην Γερμανία ένα χρόνο μετά την διάγνωση, της επέτρεψαν να βρει ξανά τον ρυθμό της ζωής της από όλες τις απόψεις.

Και αυτός είναι ακριβώς ο σκοπός της διαδικτυακής συζήτησης που θα λάβει χώρα την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου στις 8 το βράδυ. Όλες οι γυναίκες που υποφέρουν από λιποίδημα να βρούν την άκρη του νήματος με την βοήθεια των δυο ειδικών πλαστικών χειρούργων, Dr. M.Ghods και του κύπριου γιατρού Δρ. Γεωργίου.

Οι συμμετέχοντες στην συζήτηση θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους ειδικούς και να θέσουν τα δικά τους ερωτήματα.

Πληροφορίες συμμετοχής:

4 Φεβρουαρίου 20:00

Zoom Meeting ID:  858 859 8541

Passcode: 465769

Γιατί το λιποίδημα δεν είναι πάχος, είναι νόσος

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε:

Τηλέφωνο επικοινωνίας : 99338674 Μαρία Κόκκινου-Μπέγκε

Ηλεκτρονική Διεύθυνση: maria@kokkinou-boege.com

 

Check Also

Ισραηλινή μελέτη για την 3η δόση Pfizer: 11 φορές μεγαλύτερη η προστασία για τους άνω των 60 που την έκαναν

Η αναμνηστική δόση εμβολίου των Pfizer/BioNTech μπορεί να μειώσει δραματικά τα ποσοστά των ασθενειών που …

Σεπτέμβριος: Μήνας ευαισθητοποίησης για τη Δρεπανοκυτταρική νόσο

1 στα 20 άτομα είναι φορέας αιμοσφαιρινοπαθειών, περιλαμβανομένης της δρεπανοκυτταρικής νόσου Η δρεπανοκυτταρική νόσος είναι …