Διαγνώστηκαν συμπτώματα Εμπόλα σε Γερμανό φοιτητή

Γερμανός φοιτητής νοσηλεύεται σε καραντίνα στο Κιγκάλι παρουσιάζοντας συμπτώματα του Έμπολα, όπως ανακοίνωσαν οι Αρχές της Ρουάντα.

“Σήμερα το απόγευμα, ασθενής του νοσοκομείου Κινγκ Φαϊσάλ που παρουσίαζε συμπτώματα του Έμπολα ετέθη σε απομόνωση εν αναμονή των αποτελεσμάτων των εξετάσεών του” που θα καθορίσουν εάν έχει προσβληθεί από τον αιμορραγικό πυρετό, σύμφωνα με ανακοίνωση της κυβέρνησης της Ρουάντα.

Τα αποτελέσματα θα είναι διαθέσιμα μετά από 48 ώρες.

Σύμφωνα με tweet της Ανιές Μπιναγουάχο, της υπουργού Υγείας της χώρας, ο ασθενής, ένας γερμανός φοιτητής που παρουσίαζε πυρετό και έχει προσβληθεί από ελονοσία, είχε περάσει πολλές ημέρες στη Λιβερία πριν επιστρέψει στη Ρουάντα.

Πρόκειται για το πρώτο ύποπτο κρούσμα του ιού Έμπολα στη Ρουάντα , από το ξέσπασμα της επιδημίας στη δυτική Αφρική στις αρχές του έτους.

Η επιδημία έχει προκαλέσει τον θάνατο τουλάχιστον 932 ανθρώπων επί 1.700 κρουσμάτων από την αρχή του έτους σε τέσσερις χώρες της δυτικής Αφρικής, αναγκάζοντας τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας να κηρύξει “κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε παγκόσμια κλίμακα”.

Check Also

Κλιματική αλλαγή – Η Γκρέτα Τούνμπεργκ και 600 νέοι στη δικαιοσύνη κατά της Σουηδίας

Περισσότεροι από 600 νέοι, μεταξύ των οποίων η ακτιβίστρια για το κλίμα Γκρέτα Τούνμπεργκ, προσέφυγαν …

Πούτιν σε μητέρες στρατιωτών: «Συμμεριζόμαστε τον πόνο σας» (Video)

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν συνάντησε μητέρες στρατιωτών που πολεμούν στην Ουκρανία και τους είπε …