Διάγγελμα Μητσοτάκη για τουρισμό και μειώσεις φόρων

Διάγγελμα Μητσοτάκη για τουρισμό και μειώσεις φόρων

Όλα είναι έτοιμα για το διάγγελμα του Έλληνα Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, σήμερα το απόγευμα.

Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, πρόκειται για ένα μεγάλο οικονομικό πακέτο, βασισμένο στο τρίπτυχο ρευστότητα φοροελαφρύνσεις και στήριξη της απασχόληση. Οι πληροφορίες λένε ότι θα εκτείνεται έως το τέλος του 2020 και θα απλώνει είναι αποτελεσματικό δίχτυ ασφαλείας προς όλους τους εργαζόμενους, είτε αυτοί είναι πλήρους ή μερικής απασχόλησης, είτε εποχικοί είτε με συμβάσεις 12μηνης διάρκειας.

Η κυβέρνηση τρέχει για να ανακοινώσει το συνολικό σχέδιο για τον τουρισμό και αυτό γιατί θέλει να είναι έτοιμη, καθώς υπάρχουν ενδείξεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο – όπως λένε στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού – πως υπάρχει περίπτωση να ανοίξει τις θύρες της η τουριστική κίνηση νωρίτερα από την 1η Ιουλίου που ήταν προγραμματισμένο, δηλαδή στις 15 Ιουνίου.

Σε ότι αφορά την παροχή ρευστότητας προς τις επιχειρήσεις τις ανακοινώσεις θα τις κάνει ο Άδωνις Γεωργιάδης, ενώ στο πεδίο των οικονομικών ο κ. Σταϊκούρας. Κλειδώνουν οι μειώσεις ΦΠΑ, εστίαση και τις μεταφορές και φαίνεται πως καταργείται το τέλος διανυκτέρευσης. Όπως επισημαίνουν υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές, το οικονομικό αποτύπωμα της εφετινής τουριστικής κίνησης.

Μολονότι είναι σαφές πως το καλοκαίρι του 2020 δεν μπορεί εκ των πραγμάτων να συγκριθεί με το περσινό, στην κυβέρνηση ευελπιστούν βασίμως ότι η Ελλάδα διεκδικεί εκ των πραγμάτων και τελικώς θα λάβει ένα μεγαλύτερο κομμάτι από μία σαφώς μικρότερη πίτα. Στην εμπροσθοφυλακή της προσπάθειας να διασωθεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κομμάτι από τον φετινό τουρισμό έχει μπει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος αξιοποιεί την διευρυνόμενη επιρροή του, προκειμένου να θωρακίσει με τον αποτελεσματικότερο δυνατό τρόπο το εγχώριο τουριστικό προιόν σε ένα καλοκαίρι γενικευμένης αβεβαιότητας.

O πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συμμετείχε χθες,  μέσω τηλεδιάσκεψης στη Σύνοδο Κορυφής της τετραμερούς διάσκεψης Ελλάδος – Βουλγαρίας – Ρουμανίας – Σερβίας, με αντικείμενο την ανταλλαγή εμπειριών από την αντιμετώπιση του κορονοϊού και την εξεύρεση τρόπων διευκόλυνσης των διασυνοριακών ανταλλαγών, μεταφορών και μετακινήσεων.

Στην τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικό κλίμα, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι και φέτος η Ελλάδα περιμένει τους επισκέπτες από τις Βαλκανικές χώρες που μας τιμούν κάθε χρόνο.

Είναι, επίσης, σαφές πως τα θετικά επιδημιολογικά δεδομένα επιτρέπουν στην κυβέρνηση να φέρνει εγγύτερα τις διακριτές φάσεις του σχεδίου σταδιακής άρσης της καραντίνας. Στο πλαίσιο αυτό, τα εποχικά και λοιπά τουριστικά καταλύματα αναμένεται να επαναλειτουργήσουν σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες μετά του Αγίου Πνεύματος, στις 8 Ιουνίου.

Από το προηγούμενο Σάββατο και εντεύθεν Κυριάκος Μητσοτάκης, η επιτελική του ομάδα αποτελούμενη από τους Γρηγόρη Δημητριάδη, Γιώργο Γεραπετρίτη, Άκη Σκέρτσο, Στέλιο Πέτσα και Δημήτρη Τσιόδρα, αλλα και οι συναρμόδιοι Υπουργοί βρίσκονται σε διαρκείς συνεννοήσεις και συσκέψεις, προκειμένου να ολοκληρωθεί το συνολικό κυβερνητικό πακέτο για τον τουρισμό.

Check Also

Ελλάδα: Μόλις το 1% των Ελλήνων έχει αναπτύξει αντισώματα!

Share Twitter Τα πρώτα 2.500 δείγματα πλάσματος εθελοντών-δοτών που δραστηριοποιούνται στο ΕΚΠΑ και συλλέχθηκαν τον …

«Έκρηξη» κρουσμάτων στην Ελλάδα: Εντοπίστηκαν 453 νέα περιστατικά

Share Twitter «Έκρηξη» κρουσμάτων στην Ελλάδα: Εντοπίστηκαν 453 νέα περιστατικά 453 νέα κρούσματα του νέου …