ΔΗΣΥ: Το ΑΚΕΛ αναπολεί την εποχή του ψυχρού πολέμου

Το ΑΚΕΛ αναπολεί την εποχή του ψυχρού πολέμου, ανέφερε σε γραπτή δήλωσή του ο εκπρόσωπος τύπου του ΔΗΣΥ, Δημήτρης Δημητρίου.

Αυτούσια η δήλωση:

Δυστυχώς για τη χώρα μας το ΑΚΕΛ συνεχίζει να βλέπει παντού φαντάσματα. Το τελευταίο το είδε στο κοινό νομοσχέδιο Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατικών που κατατέθηκε στο Κογκρέσο από τους γερουσιαστές Ρούμπιο και Μενέντεζ και αφορά τον τερματισμό του εμπάργκο πώλησης όπλων στην Κυπριακή Δημοκρατία. Σε αυτό το νομοσχέδιο λοιπόν το κόμμα της αριστεράς στη χώρα μας είδε αναβίωση του ψυχρού πολέμου.

Δυστυχώς δεν μπορούν να αναγνωρίσουν τις σημερινές πραγματικότητες. Δε χώνεψαν ποτέ πως η χώρα μας από τη μέρα ένταξης της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, πριν δεκαπέντε χρόνια έχει ακριβώς ευρωπαϊκό προσανατολισμό και πως από το 2013 με τη στρατηγική στην εξωτερική πολιτική του προέδρου Αναστασιάδη εδραιώνουμε ως χώρα τις στρατηγικές σχέσεις μας και με τις χώρες της περιοχής και με τις ΗΠΑ σε μια πολυεπίπεδη εξωτερική πολιτική που αναβαθμίζει και το ρόλο μας εντός της ΕΕ αλλά και με τη σύσφιξη των σχέσεων και με τα πέντε μόνιμα μέλη του συμβουλίου ασφαλείας.

Τώρα, αν το ΑΚΕΛ θέλει να συνεχίσει να συμπεριφέρεται και να δρα λες και είμαστε στη δεκαετία του 80, δικαίωμα τους. Απλά να θυμίσουμε πως η διατάραξη των σχέσεων με τον διαχρονικό φίλο της Κύπρου, τον Γερουσιαστή Μενέντεζ δε γίνεται για πρώτη φορά.

Το 2008, η πρώτη πράξη στην εξωτερική πολιτική της διακυβέρνησης Χριστόφια και ΑΚΕΛ ήταν το άνοιγμα πρεσβείας στην Κούβα, σε μια άλλη ευφάνταστη πράξη εξωτερικής πολιτικής που αποσκοπούσε ακριβώς στην αναβίωση, στα μυαλά τους έστω, της εποχής του ψυχρού πολέμου.

Check Also

Νεκρός σε τροχαίο, 40χρονος μοτοσικλετιστής, από τη Ξυλοτύμπου

Share Twitter Έκκληση της Αστυνομίας για πληροφορίες σχετικά με το θανατηφόρο τροχαίο με θύμα 40χρονο …

Άστατος και σήμερα ο καιρός, με πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων

Share Twitter Άστατος και σήμερα ο καιρός, με πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων, σύμφωνα με τη Μετεωρολογική …