ΔΗΣΥ: Τα όσα υποστήριξε ο κ. Τσαβούσογλου, αποτελούν αλλοίωση των όσων έγιναν στο Κρανς Μοντάνα

Για αλλοίωση των όσων έγιναν στο Κρανς Μοντάνα, κάνει λόγο σε ανακοίνωση ο Δημοκρατικός Συναγερμός για τα λεγόμενα Υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας

Τα όσα υποστήριξε ο Υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας κ. Τσαβούσογλου, όχι μόνο απέχουν από την πραγματικότητα αλλά αποτελούν αλλοίωση των όσων έγιναν στο Κρανς Μοντάνα όταν και οι συνομιλίες κατέρρευσαν με ευθύνη της Τουρκίας.

Οι στιγμές είναι κομβικές και για την Τουρκία και είναι ώρα, αντί να συνεχίζει με οποιοδήποτε τρόπο την προκλητική στάση κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας, καταπατώντας κυριαρχικά δικαιώματα και απειλώντας με παράνομο άνοιγμα των Βαρωσίων, να επιλέξει τον δρόμο τον οποίο της υποδεικνύουν άπαντες. Και η Ευρωπαϊκή Ένωση στο σύνολό της και φίλιες τρίτες χώρες. Του σεβασμού στο διεθνές δίκαιο.

Αν η Τουρκία πραγματικά θέλει υπό αυτή τη βάση να κατέλθει στο διάλογο, η ώρα είναι τώρα. Όπως και ο ΓΓ των ΗΕ τόνισε, επέρχονται εξελίξεις στο κυπριακό. Κυβέρνηση και Δημοκρατικός Συναγερμός θα συνεχίσουμε αταλάντευτα στο δρόμο της επανέναρξης των συνομιλιών το συντομότερο για μια λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας.

 

Check Also

Έκτακτα μέτρα – Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε δημόσιους εξωτερικούς χώρους

Share Twitter Απόφαση Υπουργικού Συμβουλίου για εφαρμογή έκτακτων μέτρων σε παγκύπρια βάση και στις Επαρχίες …

Νικόλας: Γιατί υποβάλλεται αίτημα να παραιτηθεί η Βουλή, χωρίς την προϋπόθεση παραίτησης του προέδρου της Δημοκρατίας

Share Twitter Γιατί υποβάλλεται αίτημα να παραιτηθεί η Βουλή, χωρίς την προϋπόθεση παραίτησης του προέδρου …