ΔΗΣΥ για δηλώσεις Οζερσάι – Ταρτάρ: Τέτοιες προσεγγίσεις είναι απαράδεχτες

ΔΗΣΥ για δηλώσεις Οζερσάι – Ταρτάρ: Τέτοιες προσεγγίσεις είναι απαράδεχτες

Αντί να υπάρξει πολιτική βούληση εκ μέρους της Τουρκίας και των Τ/κ για επίλυση του κυπριακού, επιχειρούν εισβολή στην ΑΟΖ και παράνομη εδαφική προέκταση των διοικητικών ορίων του ψευδοκράτους.

Αναφορικά με τις δηλώσεις των Κουντρέτ Οζερσάι και Ερσίν Ταρτάρ, ο Δημοκρατικός Συναγερμός σημειώνει πως δεν τίθεται θέμα συζήτησης για λύση του κυπριακού, εκτός των παραμέτρων του ΟΗΕ, της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας και του Πλαισίου Γκουτέρες.

Όσο αφορά τη χθεσινή απόφαση της ψευδοκυβέρνησης και του λεγόμενου «υπουργικού», οι προθέσεις πίσω από αυτή είναι ξεκάθαρες. Από τη μια, αντί της επιστροφής του συνόλου της περίκλειστης περιοχής των Βαρωσίων στους νόμιμους κατοίκους, επιζητούν να διεκδικήσουν ένα μέρος ως ιδιοκτησία του Εβκάφ και το υπόλοιπο κρατώντας το υπό τ/κ διοίκηση να καλέσουν τους Ελληνοκύπριους αν θέλουν να επιστρέψουν. Τέτοιες προσεγγίσεις είναι απαράδεχτες και δεν μπορούν να βρουν σύμφωνο τον Δημοκρατικό Συναγερμό.

Είναι τραγικό το γεγονός ότι μετά από 45 χρόνια, αντί να υπάρξει πολιτική βούληση εκ μέρους της Τουρκίας και των Τ/κ για επίλυση του κυπριακού, επιχειρούν θαλάσσια εισβολή στην ΑΟΖ και παράνομη εδαφική προέκταση των διοικητικών ορίων του ψευδοκράτους.

Check Also

Χειροπέδες σε 2 πρόσωπα – Από χρυσαφικά μέχρι και χειροβομβίδα εντόπισαν στο σπίτι τους

Χειροπέδες σε 2 πρόσωπα – Από χρυσαφικά μέχρι και χειροβομβίδα εντόπισαν στο σπίτι τους Εντοπίστηκαν …

Υπ. Υγείας: Διευκρινίσεις για τη μείωση της καραντίνας στενών επαφών

Υπ. Υγείας: Διευκρινίσεις για τη μείωση της καραντίνας στενών επαφών Αναφορικά με την απόφαση του …