Δημοσκόπηση για την μέχρι τώρα πορεία της κυβέρνησης

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρίας Marc για την «Εφημερίδα των Συντακτών», οι πολίτες (64%) βλέπουν  θετικά  την έως τώρα πορεία της κυβέρνησης, έναντι 31,4% που τη βλέπει αρνητικά.

Στο ερώτημα «σας ικανοποίησε ή όχι το έως τώρα αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης με τους Ευρωπαίους εταίρους μας» το 59,6% απαντά «ναι» και «μάλλον ναι», ενώ το 37,6% «μάλλον όχι» και «όχι». Το 2,8% του δείγματος δεν απάντησε. Όσον αφορά την επαγγελματική τους απασχόληση μεγάλο ποσοστό ικανοποίησης εμφανίζουν οι άνεργοι (83,4%) και ακολουθούν: οι αυτοαπασχολούμενοι (58,8%), οι μισθωτοί του δημόσιου τομέα (58,5%) και οι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα (58,3%).

Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων (75,4%) συγκλίνουν στην εκτίμηση ότι η συμφωνία κυβέρνησης – εταίρων για τετράμηνη παράταση δεν σημαίνει το τέλος των μνημονίων, ενώ το 14,1% εκτιμά πως σηματοδοτεί αυτό το τέλος. Ένας στους δέκα (10,5%) δεν απάντησε σε αυτό το ερώτημα. Πάντως, περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες (54,4%) εκτιμούν πως εάν κέρδιζε η Ν.Δ. τις εκλογές, τα πράγματα θα ήταν χειρότερα. Το 19,4% δηλώνει ό,τι τα πράγματα θα ήταν καλύτερα, το 22,9% ότι θα ήταν περίπου τα ίδια, ενώ το 3,3% δεν απάντησε.

Σε ό,τι αφορά την επιλογή του Προκόπη Παυλόπουλου ως Προέδρου της Δημοκρατίας, ικανοποιημένο εμφανίζεται το 54,7% των ερωτηθέντων, αρνητικά απάντησε το 36,3%, ενώ το 9% δεν απάντησε.

Θετικά κρίνουν τα πρώτα δείγματα γραφής της Ζωής Κωνσταντοπούλου ως προέδρου της Βουλής οι έξι στους δέκα (61,6%), αρνητικά το 30,4%, ενώ δεν απάντησε το 8% του δείγματος.

Η δημοσκόπηση έχει πανελλαδική κάλυψη και πραγματοποιήθηκε το διάστημα 3 – 5 Μαρτίου 2015.

Check Also

O κορωνοϊός κοστίζει ακριβά στην Ελλάδα…

Share Twitter Στη σοβαρή ανάσχεση της δυναμικής της ελληνικής οικονομίας εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού …

Κορονοϊός – Ελλάδα: 2.186 νέα κρούσματα – Η Γεωγραφική κατανομή

Share Twitter Κορονοϊός – Ελλάδα: 2.186 νέα κρούσματα – Η Γεωγραφική κατανομή Ο ΕΟΔΥ ανακοινώνει …