Δημητρίου: Πρέπει ν’ αντιμετωπίσουμε και το ζήτημα της ρευστότητας στην αγορά

Αυτή τη στιγμή χρειάζεται να προχωρήσουμε άμεσα με το νομοσχέδιο που θα δώσει διέξοδο στο ζήτημα της έλλειψης ρευστότητας, τόνισε σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος τύπου του ΔΗΣΥ, Δημήτρης Δημητρίου.

«Στις σημερινές πρωτόγνωρες συνθήκες, οφείλουμε να λειτουργούμε με γρήγορα αντανακλαστικά για να προασπίσουμε τη δημόσια υγεία, να καταφέρουμε να σπάσουμε την αλυσίδα μετάδοσης του ιού, αλλά και για να αντιμετωπίσουμε τις επιπτώσεις στην οικονομία. Η κυβέρνηση έχει πάρει σειρά μέτρων. Τα πλείστα με τη στήριξη της συντριπτικής πλειοψηφίας των κομμάτων.

Πρέπει ν’ αντιμετωπίσουμε και το ζήτημα της ρευστότητας στην αγορά. Μέρα με τη μέρα βλέπουμε πως στενεύουν οι δυνατότητες των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και εφεξής η κατάσταση θα γίνεται ακόμη πιο δύσκολη.

Χρειάζεται ν’ αξιοποιήσουμε την πρόταση της κυβέρνησης και να δώσουμε στις μικρές και στις μεσαίες επιχειρήσεις και αυτή τη δυνατότητα στην προσπάθεια να αντιμετωπίσουμε τα δεδομένα όπως διαμορφώνονται. Είναι ένα όπλο που ήδη εφαρμόζεται σε αρκετές χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι ο τρόπος που θα δώσει άμεσα ρευστότητα στην αγορά. Το κράτος ούτε θα δώσει λεφτά στις τράπεζες, ούτε θα εγγυηθεί τις τράπεζες. Είναι τους δανειολήπτες που θα εγγυηθεί σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία.

Σ’ αυτές τις συνθήκες απαιτείται αλληλεγγύη, συλλογικότητα και υπευθυνότητα. Προφανώς θα χρειαστούν και άλλα μέτρα. Αυτή τη στιγμή όμως χρειάζεται να προχωρήσουμε άμεσα με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο που θα δώσει διέξοδο στο ζήτημα της έλλειψης ρευστότητας.

Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε.»

Check Also

ΑΚΕΛ: Οι κυβερνώντες, είναι οι τελευταίοι που δικαιούνται να παραδίδουν μαθήματα σεβασμού στους θεσμούς

Share Twitter Σε γραπτή δήλωσή του , ο βουλευτής του ΑΚΕΛ,  Άριστος Δαμιανού, για τη …

Γ. Εισαγγελέας: Δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητές του το θέμα της οριοθέτησης των εξουσιών του Γ. Ελεγκτή

Share Twitter Ο Γενικός Εισαγγελέας  της Δημοκρατίας, Κώστας Κληρίδης κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις του …