ΔΗΚΟ: Ο ΠτΔ πρέπει να ζητήσει από τον ΥΠΟΙΚ, να υποβάλει την παραίτησή του

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης πρέπει να ζητήσει από τον Υπουργό Οικονομικών να υποβάλει την παραίτηση του, αναφέρει εκ νέου σε γταπρή δήλωση το ΔΗΚΟ.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, παρά τα συντριπτικά συμπεράσματα του πορίσματος της Επιτροπής για την κατάρρευση του Συνεργατισμού, που καταλογίζουν την πολιτική ευθύνη στον Υπουργό Οικονομικών, συνεχίζει να καλύπτει τον κ. Γεωργιάδη, αντί να ζητήσει ο ίδιος την παραίτηση του.

Οι αναφορές του Προέδρου Αναστασιάδη για την κατάρρευση του Συνεργατισμού, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο ΡΙΚ, δυστυχώς απαξιώνουν το θεσμό της διερεύνησης από ανεξάρτητες επιτροπές, τα μέλη της Επιτροπής και το τεράστιο έργο που επιτέλεσαν.

Το Δημοκρατικό Κόμμα επιμένει να καλεί τον Υπουργό Οικονομικών να υποβάλει την παραίτηση του, αναλαμβάνοντας την πολιτική ευθύνη για την κατάρρευση του Συνεργατισμού.

Η παραμονή του κ. Γεωργιάδη στο Υπουργείο Οικονομικών, ενόψει μάλιστα και των κρίσιμων ζητημάτων που αντιμετωπίζει η κυπριακή οικονομία, ελλοχεύει τον κίνδυνο της πρόκλησης της πολιτικής αστάθειας.

Check Also

Νεκρός σε τροχαίο, 40χρονος μοτοσικλετιστής, από τη Ξυλοτύμπου

Share Twitter Έκκληση της Αστυνομίας για πληροφορίες σχετικά με το θανατηφόρο τροχαίο με θύμα 40χρονο …

Άστατος και σήμερα ο καιρός, με πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων

Share Twitter Άστατος και σήμερα ο καιρός, με πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων, σύμφωνα με τη Μετεωρολογική …