ΔΗΚΟ: Ήττα της Κ.Δ., το να παραμείνουν οι Βρετανικές Βάσεις ως έχουν και μετά το Brexit

Σε δήλωσή του ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος αναφέρεται στο  ψήφισμα της ΓΣ του ΟΗΕ για τον Μαυρίκιο, τονίζοντας ότι  δείχνει το δρόμο στην Κυπριακή Δημοκρατία. Ο Νικόλας Παπαδόπουλος είπε ότι πρόκειται για ήττα της Κ.Δ., το να παραμείνουν οι Βρετανικές Βάσεις ως έχουν και μετά το Brexit.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Το ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, μετά τη γνωμοδότηση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης υπέρ του Μαυρίκιου, για αποχώρηση των βρετανικών βάσεων, δείχνει το δρόμο, που έπρεπε και πρέπει να ακολουθήσει η Κυπριακή Δημοκρατία.

Δυστυχώς, τα τελευταία χρόνια, αντί η Κυπριακή Δημοκρατία να αξιοποιήσει τη σύγχρονη διεθνή αντίληψη για κατάργηση των αναχρονιστικών αποικιοκρατικών καταλοίπων, οι διακυβερνήσεις των τελευταίων δέκα χρόνων καθησύχαζαν τη Βρετανία, είτε δημόσια, είτε παρασκηνιακά, ότι δεν θα εγείρουν θέμα.

Οι ευθύνες της διακυβέρνησης του ΔΗΣΥ είναι ακόμα βαρύτερες, καθώς:

• Πρώτον, δεν προχώρησε σε αντίστοιχη προσφυγή όπως ο Μαυρίκιος και ούτε αξιοποιεί τη σχετική γνωμοδότηση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, και

• Δεύτερον, έχασε την ευκαιρία να θέσει θέμα για τις Βρετανικές Βάσεις στις διαπραγματεύσεις για το Brexit.

Το να παραμείνουν οι Βρετανικές Βάσεις ως έχουν και μετά το Brexit, θα συνιστά ήττα της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η πολιτική στάση της διακυβέρνησης του ΔΗΣΥ στο εν λόγω θέμα, είναι κομμάτι της ευρύτερης αποτυχημένης πολιτικής υποχωρήσεων που ακολουθείται τα τελευταία χρόνια και που οδήγησε στα σημερινά αδιέξοδα.

Το Δημοκρατικό Κόμμα θεωρεί ότι με βάση το ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ για τον Μαυρίκιο και ενόψει της εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η απραξία και η ανοχή έναντι της Βρετανίας, πρέπει να σταματήσει.

Το Δημοκρατικό Κόμμα επαναλαμβάνει την ανάγκη, αλλά και τη λαϊκή απαίτηση για διεκδικητική στρατηγική, με στόχο να τερματιστεί το αποικιοκρατικό κατάλοιπο των Βρετανικών Βάσεων, που πλέον καταδικάζεται από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης και τη ΓΣ του ΟΗΕ.

Check Also

ΥΠΕΣ: Σε πορεία υλοποίησης η μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Share Twitter Σε πορεία υλοποίησης η μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση …

ΠτΔ για ΓεΣΥ: Σήμερα είναι μία ιστορική μέρα, γιατί υλοποιούμε ένα όραμα δεκαετιών

Share Twitter Ο Προέδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης σε τηλεοπτικό μήνυμα τόυ για την 1η …