ΔΗΚΟ: Άλλο ΓεΣΥ ψηφίσαμε, άλλο εφαρμόζεται

«Άλλο ΓεΣΥ ψηφίσαμε, άλλο εφαρμόζεται. Στρεβλώσεις άνευ προηγουμένου‘, τόνισε σε ανακοίνωσή του ο αντιπρόεδρος του ΔΗΚΟ, Αλέκος Τρυφωνίδης

Αυτούσια η ανακοίνωση:

«Μια άνευ προηγουμένου στρέβλωση στην εφαρμογή του ΓεΣΥ, διαπιστώνουμε ως Δημοκρατικό Κόμμα, που από την πρώτη στιγμή έχουμε στηρίξει και ψηφίσει τις νομοθεσίες για το νέο Σύστημα Υγείας και την αυτονόμηση των δημοσίων νοσηλευτηρίων».

«Είναι με ιδιαίτερη ανησυχία που παρατηρούμε ότι το ΓεΣΥ που εφαρμόζεται, δεν είναι στην ολότητα του ακριβώς αυτό που έχουμε ψηφίσει. Ανησυχία η οποία έχει ενισχυθεί και τεκμηριωθεί μετά την ενημέρωση που έχουμε τύχει από την ηγεσία της ΠΑ.ΣΥ.ΚΙ».

Η ηγέσια της Παγκύπριας Συντεχνίας Κυβερνητικών Γιατρών επέδωσε υπόμνημα στον πρόεδρο του ΔΗΚΟ, Νικόλα Παπαδόπουλο, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση στα δημόσια νοσηλευτήρια.

«Η ΠΑ.ΣΥ.ΚΙ μας ενημέρωσε για την κατάσταση στα δημόσια νοσηλευτήρια, τα οποία αντιμετωπίζουν σωρεία προβλημάτων, που θέτουν σε κίνδυνο την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας στους ασθενείς, όπως η μαζική φυγή γιατρών και η λειτουργία των ΤΑΕΠ με προσωπικό ασφαλείας».

«Μας διαβεβαίωσε επίσης ότι, στόχος της είναι η επιτυχής εφαρμογή του Γενικού Συστήματος Υγείας, προς όφελος όλων των πολιτών. Στόχο, τον οποίο συμμερίζεται αμέριστα το Δημοκρατικό Κόμμα, το οποίο ταυτόχρονα προβληματίζεται σοβαρά για τις αποκλίσεις που παρατηρούνται στα ελλείμματα, σε σχέση με αυτά που είχαν προβλεφθεί στις μελέτες».

Ως Δημοκρατικό Κόμμα καλούμε Υπουργείο Υγείας, ΟΑΥ και ΟΚΥΠΥ να εφαρμόσουν την νομοθεσία όπως την έχουμε ψηφίσει και να επιδείξουν την απαραίτητη βούληση για την εξεύρεση εφαρμόσιμων λύσεων, άμεσα, μεταξύ των οποίων η παροχή των ανάλογων κινήτρων και στήριξης για τα δημόσια νοσηλευτήρια».

Check Also

Υπ. Υγείας: Σε αυτές τις υπηρεσίες εντοπίστηκαν κρούσματα κορωνοϊού

Share Twitter Υπ. Υγείας: Σε αυτές τις υπηρεσίες εντοπίστηκαν κρούσματα κορωνοϊού Βάσει του Διατάγματος που …

ΔΗΚΟ: Ανεπαρκή τα αποσπασματικά μέτρα της κυβέρνησης για το μεταναστευτικό

Share Twitter Σε δήλωσή του για το μεταναστευτικό ο Γιώργος Σολωμού, μέλος της γραμματείας του …