Δεύτερη σύλληψη για την υπόθεση απάτης με «δήθεν» κτηματομεσίτες

Δεύτερη σύλληψη για την υπόθεση απάτης με «δήθεν» κτηματομεσίτες

Στη σύλληψη ενός ακόμη προσώπου, για διευκόλυνση των ανακρίσεων σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση απάτης, απόσπασης χρημάτων και κλοπής με τέχνασμα, προχώρησε χθες η Αστυνομία.

Πρόκειται για 68χρονο κάτοικο επαρχίας Αμμοχώστου, ο οποίος συνελήφθη δυνάμει δικαστικού εντάλματος και τέθηκε υπό κράτηση.

Η υπόθεση είχε καταγγελθεί στην Αστυνομία, τον περασμένο Ιούλιο, από 57χρονο κάτοικο χωριού της επαρχίας Λευκωσίας. Σύμφωνα με την καταγγελία, μεταξύ Μαΐου 2020 και Ιουνίου 2021, ο παραπονούμενος φέρεται να κατέβαλε χρηματικό ποσό ύψους €400,000, σε 54χρονο, με σκοπό την αγορά τεμαχίων γης από συγκεκριμένη εταιρία, για τα οποία μέχρι σήμερα δεν έλαβε τίτλους ιδιοκτησίας. Ο 54χρονος φέρεται να είχε παρουσιαστεί στον παραπονούμενο ως κτηματομεσίτης, ο οποίος θα αναλάμβανε όλες τις διαδικασίες για την αγορά των τεμαχίων γης. Μάλιστα σε μια από τις συναντήσεις που είχαν, ο 54χρονος φέρεται να σύστησε στον παραπονούμενο, τον 68χρονο, ο οποίος παρουσιάστηκε ως ένας από τους υπευθύνους της εταιρίας, που διαχειριζόταν τα συγκεκριμένα τεμάχια γης.

Σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, λόγω καθυστέρησης πραγματοποίησης της μεταβίβασης των τεμαχίων στον παραπονούμενο, ο τελευταίος ζήτησε και είχε συναντήσεις με τον 54χρονο, κατά τις οποίες ο φερόμενος κτηματομεσίτης φέρεται να του έδωσε δύο χειρόγραφα σημειώματα, στα οποία αναφέρεται το ύψος των οφειλών του προς τον παραπονούμενο. Τα δύο σημειώματα υπογράφονται από τον 54χρονο, ενώ σε αυτά αναφέρονται και υπογράφουν ως μάρτυρες ο 68χρονος και ένας 65χρονος.

Από τις εξετάσεις της Αστυνομίας διαπιστώθηκε ότι ο 68χρονος, ο οποίος εμφανίστηκε ως ένας εκ των υπευθύνων της διαχειρίστριας εταιρίας, στην πραγματικότητα δεν έχει καμία σχέση με τη συγκεκριμένη εταιρία.

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση η Αστυνομία προχώρησε στην έκδοση τριών ενταλμάτων σύλληψης, εναντίον του 54χρονου, του 68χρονου και του 65χρονος. Δύο από αυτά εκτελέστηκαν, αφού πέραν της χθεσινής σύλληψης του 68χρονου, στις 12 Αυγούστου, είχε συλληφθεί και ο 65χρονος, ο οποίος αφού ανακρίθηκε, έδωσε κάποιους ισχυρισμούς, οι οποίοι διερευνώνται και αφέθηκε ελεύθερος.

Το ΤΑΕ Μόρφου συνεχίζει τις εξετάσεις.

Check Also

Το Ευρωκοινοβούλιο μίλησε… στην Κύπρο δεν άκουσαν

Το Ευρωκοινοβούλιο μίλησε… στην Κύπρο δεν άκουσαν Στην ελληνική μυθολογία,επειδή ο Προμηθέας έκλεψε τη φωτιά …

15 καταγγελίες πολιτών και 3 υποστατικών για παραβίαση των μέτρων covid

Σε 15 καταγγελίες πολιτών και τρεις υποστατικών, προχώρησε η Αστυνομία το τελευταίο 24ωρο, μετά από …