Δευτέρα και Τρίτη συλλαλητήρια συνταξιούχων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή των συνταξιούχων στις πανσυνταξιουχικές συγκεντρώσεις, που θα πραγματοποιηθούν στις 19 Νοεμβρίου στο Άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη και στις 20 του μηνός στην Αθήνα, απηύθυναν το πρωί οι εκπρόσωποι των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης.

Αυτό, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο της πόλης (ΕΚΘ). Οι πανελλαδικές κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν και θα ενταθούν, όπως τόνισε ο πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ Θεσσαλονίκης, Χρήστος Σαλονικιός, υπενθυμίζοντας ότι βασικό αίτημα είναι να επιστραφούν όλες οι περικοπές. Όπως επισήμανε ο κ. Σαλονικιός, σημείο αιχμής είναι το αίτημά τους για κατάργηση του ασφαλιστικού νόμου. «Εμείς λέμε ούτε αναβολή ούτε αναστολή, ο νόμος του Κατρούγκαλου να μην εφαρμοστεί» σημείωσε.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΙΚΑ κάλεσε τους συναδέλφους του να μην τρέχουν στα δικαστήρια για να δικαιωθούν με προσφυγές, με αφορμή τις τελευταίες δικαστικές αποφάσεις, υπογραμμίζοντας ότι όλες οι απώλειες «πρέπει να επιστραφούν με πολιτική απόφαση χωρίς αιτήσεις και προαπαιτούμενα».

«Οι αλλεπάλληλες περικοπές σε κύριες και επικουρικές συντάξεις και στη υγεία έχουν φέρει συναδέλφους σε σημείο να μην μπορούν να αντιμετωπίσουν τις διατροφικές τους ανάγκες, έχουμε αποκλειστεί από την κοινωνική ζωή και τώρα απειλούμαστε και με νέα μέτρα» σχολίασε ο πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Ν. Θεσσαλονίκης, Γιώργος Κουτουνίδης και τόνισε ότι οι δύο συγκεντρώσεις σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα θα προετοιμάσουν «τη μεγάλη κάθοδο στην Αθήνα στις 15 Δεκεμβρίου, με αιτήματα απολύτως τεκμηριωμένα. Θα πάμε αγωνιστικά αλλά συντεταγμένα. Δεν θα κάτσουμε στον καναπέ» συμπλήρωσε ο κ. Κουτουνίδης.

Check Also

Ελλάδα: Σεισμός 3,9 Ρίχτερ νότια των Χανίων

Share Twitter Σεισμική δόνηση μεγέθους 3,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση …

Ορκίζονται στις 18:30 σήμερα τα νέα μέλη της κυβέρνησης

Share Twitter Ορκίζονται στις 18:30 σήμερα τα νέα μέλη της κυβέρνησης, που ανακοινώθηκαν από τον …