Δεν θα πιστεύεται πόσα αξίζουν τα εστιατόρια του Salt Bae!

Οι ιδιοκτήτες του εστιατορίου Nusr-Et, γνωστό από τον ιδρυτή του, τον σεφ Nusret Gökçe – ή αλλιώς – Salt Bae, σκέφτονται να πουλήσουν ένα μερίδιο στην επιχείρηση, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Bloomberg.

Ο Τούρκος δισεκατομμυριούχος Ferit Sahenk και οι συνιδρυτές Nusret Gökçe και Mithat Erdem σκέφτονται να πουλήσουν ένα συνδυασμένο μερίδιο ή μεμονωμένο χαρτοφυλάκιο σε έναν επενδυτή ή ομάδα επενδυτών, δήλωσαν οι πηγές. Υπήρξε έντονο ενδιαφέρον από διεθνείς επενδυτές και ένας οικονομικός σύμβουλος αξιολογεί πιθανές προσφορές, ανέφεραν.

Η αποτίμηση του Nusr-Et ως αυτόνομης επιχείρησης θα μπορούσε να φθάσει το ένα δισεκατομμύριο δολάρια ή περισσότερο, σύμφωνα με δύο από τους ανθρώπους που είναι εξοικειωμένοι με τις συζητήσεις πωλήσεων.

Το Nusr-Et also, που ιδρύθηκε στην Κωνσταντινούπολη από τον Gökçe το 2010, διαθέτει επίσης καταστήματα στη Νέα Υόρκη, το Μαϊάμι, το Ντουμπάι και τη Μύκονο. Ο Gökçe και ο Erdem κατέχουν συνολικά το 49% της αλυσίδα εστιατορίων, ενώ ο όμιλος Dogus Restaurants Entertainment & Management, κατέχει το υπόλοιπο.

Ο όμιλος Dogus αγωνίστηκε να εξοφλήσει δάνεια σε ξένο συνάλλαγμα μετά την πτώση της τουρκικής λίρας. Ο όμιλος αναδιάρθρωσε το Δεκέμβριο χρέη ύψους 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων και έχει πουλήσει μερίδια ξενοδοχείων και εστιατορίων ως μέρος της συμφωνίας με τους πιστωτές του.

Η εταιρεία είχε κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων ύψους περίπου 70 εκατομμυρίων δολαρίων φέτος, σύμφωνα με τις πηγές.

Check Also

Tο σούπερ μάρκετ του μέλλοντος θα είναι πάνω σε ρόδες..!

Share Twitter Σε μια οικονομία που οι κανόνες περί αποστασιοποίησης λαμβάνουν πλέον κεντρικό ρόλο, πολλά …

Δείτε τι «αυγατίζει» τη μυθική περιουσία (15,2 δισ.) του Mr. Zara… δεν είναι μόνο από τα ρούχα

Share Twitter Η αξία της ακίνητης περιουσίας του Αμάνσιο Ορτέγκα ιδρυτή και ιδιοκτήτη της Inditex …