Δεν αρέσει στο Κρεμλίνο που πλούσιοι Ρώσοι αγοράζουν τα αμερικανικά ομόλογα

H κίνηση του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν να ξεφορτωθεί περιουσιακά στοιχεία σε δολάρια ενόψει της εμβάθυνσης των εντάσεων με τις Η.Π.Α. δεν φαίνονται να προκαλούν μεγάλη εντύπωση στους πλούσιους τηε χώρας του.

Αν και η ρωσική κεντρική τράπεζα έχει μειώσει τις συμμετοχές της σε αμερικανικά ομόλογα στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 12 ετών από το 2018, οι πλούσιοι πελάτες της Citigroup Inc. στη Μόσχα μετατοπίζουν τα χρήματά τους σε κρατικούς τίτλους των ΗΠΑ.

«Προηγουμένως, δεν υπήρχε καμία ζήτηση για αμερικανικά κρατικά ομόλογα, αλλά τώρα βλέπουμε ότι οι επενδυτές θέλουν να τα αγοράσουν με διάφορες μορφές», δήλωσε ο Mikhail Znamenskiy, επικεφαλής του τμήματος επενδυτικών προϊόντων και χρηματοοικονομικών συμβουλών της Citi. «Οι πλούσιοι πελάτες απομακρύνονται από τα στοιχεία κινδύνου».

Το χαρτοφυλάκιο ενός μέσου πελάτη με τουλάχιστον 60 εκατομμύρια ρούβλια (930.000 δολαρίων) έχει τώρα κατανεμηθεί 22% στα σταθερά έσοδα της αναπτυγμένης αγοράς, από περίπου 10% πριν από ένα χρόνο, σύμφωνα με την τράπεζα. Η τράπεζα έχει πάνω από 500 παρόμοιους πελάτες στη Ρωσία.

Η μετατόπιση δείχνει ότι η κίνηση του Κρεμλίνου για «απο-δολαριοποίηση» της ρωσικής οικονομίας και μείωση της ευπάθειας της στις κυρώσεις των ΗΠΑ δεν αντικατοπτρίζεται σε ιδιωτικούς λογαριασμούς. Αγνοώντας τη γεωπολιτική, οι πελάτες της Citibank απέφευγαν ένα sell-off σε επικίνδυνα περιουσιακά στοιχεία φέτος και αποκόμισε τις αποδόσεις από ένα ράλι στα κρατικά ομόλογα.

Check Also

Deutsche Bank: Το ευρώ χρησιμοποιείται όλο και πιο συχνά στον διεθνή δανεισμό

Share Twitter Το ευρώ, ως διεθνές νόμισμα, εισέρχεται στην επικράτεια του αμερικανικού δολαρίου ως νομίσματος …

Η Γερμανική απάντηση στην Tesla είναι… η Porsche Taycan Turbo S (Video)

Share Twitter Εάν οδηγήσετε το 2020 Porsche Taycan Turbo S, αντιλαμβάνεστε αμέσως ότι υπάρχει άμεση …