Δεκάδες νεομετανάστες Έλληνες είναι άστεγοι στο κέντρο της Μελβούρνης

Αστεγοι στη Μελβούρνη ζουν δεκάδες Ελληνες, όπως αναφέρει στο Ελληνικό Πρόγραμμα της Κρατικής Ραδιοφωνίας SBS, η ομογενής νοσηλεύτρια, Ελένη Ανδρικάκη, η οποία φροντίζει άτομα που είναι άστεγα.

«Πάρα πολλοί Ελληνες είναι άστεγοι στο κέντρο της Μελβούρνης, στο Fitzroy και στο St Kilda ειδικά. Τουλάχιστον 30 με 40 Έλληνες ζουν εκεί. Είναι νεομετανάστες που έχουν έρθει από την Ελλάδα και για κάποιο λόγο δεν ταίριαξαν με τους συγγενείς τους, επιλέγοντας να μείνουν στον δρόμο», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με την κα Ανδρικάκη, πρόσφατα μαζί με συναδέλφους της και την αστυνομία μοίρασαν κουβέρτες σε άτομα που κοιμούνται στους δρόμους της Μελβούρνης, μέσα στο κρύο του χειμώνα. «Είχαμε συνεννοηθεί με τα νοσοκομεία να μας δώσουν κουβέρτες, αλλά και από γνωστό κόσμο φυσικά και συγκεντρώσαμε πάνω από 200 κουβέρτες», είπε η κα Ανδρικάκη και πρόσθεσε: «Είναι νέοι, αλλά και ηλικιωμένοι άνθρωποι, που έχουν προβλήματα εθισμού σε ουσίες ή το ποτό, που πάσχουν από ψυχολογικά προβλήματα όπως σχιζοφρένεια».

Check Also

Ελλάδα-Κορωνοϊός: Νεκροί και νοσηλείες παρατείνουν τα μέτρα μέχρι τέλη Ιανουαρίου

Στη βαριά σκιά των χιλιάδων νοσηλευομένων με λοίμωξη Covid στα νοσοκομεία – σήμερα είναι 5.118-, …

Eλλάδα: Πάνω από 250.000 αιτήσεις για την απαλλαγή φόρου τηλεφωνίας

Περισσότεροι από 250.000 πολίτες ηλικίας 15 έως 29 ετών δήλωσαν μέσα σε μία εβδομάδα τον …