Δείτε τι «αυγατίζει» τη μυθική περιουσία (15,2 δισ.) του Mr. Zara… δεν είναι μόνο από τα ρούχα

Η αξία της ακίνητης περιουσίας του Αμάνσιο Ορτέγκα ιδρυτή και ιδιοκτήτη της Inditex (μητρική της αλυσίδας ενδυμάτων Zara, ανήλθε στα 15,2 δισ. ευρώ, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας Pontegadea, καταλαμβάνοντας την κορυφή της λίστα με τους Ευρωπαίους με τη μεγαλύτερη ακίνητη περιουσία

Ο Ορτέγκα το 2019 επένδυσε 2,1 δισ. ευρώ σε ακίνητα, μέσω διαφορετικών παραρτημάτων της εταιρείας συμμετοχών Pontegadea.

H Pontegadea που κατέχει το 59,3% στον όμιλο Inditex κατέγραψε έσοδα ύψους 1,8 δισ. ευρώ το 2019, με τα 1,64 δισ. ευρώ να προέρχονται από τον όμιλο Inditex και τα 621 εκατ. ευρώ από την ακίνητη περιουσία.

Ο πλουσιότερος Ισπανός προσπαθεί να διαφοροποιήσει την περιουσία του από την ένδυση και στο πλαίσιο αυτό έχει επενδύσει περισσότερα από 3 δισ. ευρώ σε επενδύσεις σε ακίνητα στις ΗΠΑ.

Ανάμεσα σε αυτά που έχει αποκτήσει περιλαμβάνονται το ιστορικό κτίριο Haughwout στο Μανχάτατ και το υψηλότερο κτίριο γραφείων στο Μαϊάμι.

Την περασμένη χρονιά αγόρασε επίσης ένα ξενοδοχείο στο κέντρο του Σικάγου αντί 72,5 εκατ. δολαρίων, ενώ έχει αποκτήσει ακόμη κτίρια στην Ουάσιγκτον και στο Σιάτλ.

Check Also

Πλήρωσαν από 55 εκατ. για την πρώτη ιδιωτική πτήση στο διάστημα

Share Twitter Δύο Αμερικανοί, ένας Καναδός και ένας Ισραηλινός πλήρωσαν από 55 εκατομμύρια για να …

Μακροπρόθεσμα το Bitcoin μπορεί να ξεπεράσει ακόμη και τα 50.000 δολάρια

Share Twitter Πολλοί υποστηρίζουν πως το bitcoin αναδύεται ως ο νέος «ψηφιακός χρυσός». Για τον …