Δαυίδ απέναντι στον Γολιάθ! Κόντρα μεταξύ Hummer H1 και Suzuki Jimny (Video)

Πέραν του ότι και τα δύο είναι –θεωρητικά- SUV και μάλιστα πολύ ικανά στην κίνηση μακριά από το δρόμο, δεν υπάρχει κάτι άλλο κοινό ανάμεσά τους. Το Hummer διαθέτει ένα turbodiesel κινητήρα 6,5 λίτρων που παράγει 197 ίππους και 583 Nm ροπής, ενώ το Suzuki Jimny έχει τετρακύλινδρο βενζινοκίνητο μοτέρ 1,5 λίτρων που αποδίδει 101 ίππους και 130 Nm. Επιπλέον, το σημαντικότερο στοιχείο διαφοροποίησης μεταξύ τους είναι το βάρος, με το Jimny να είναι σε βάρος το 1/3 του Hummer.

Στη μεταξύ τους κόντρα, το μικρό Suzuki κερδίζει με άνεση το μεγαλύτερο των Hummer, καθώς για το 400άρι ο χρόνος του Jimny ήταν 18,4 δευτερόλεπτα (που γρήγορο δεν μπορεί να το πει κανείς) αλλά είναι σχεδόν 10 δευτερόλεπτα καλύτερος από αυτόν του Hummer. Βέβαια δεν πρέπει να παραγνωρίζουμε το γεγονός πως το Hummer H1 είχε εξελιχθεί ως στρατιωτικό όχημα και τα κύρια χαρακτηριστικά που ήταν το ζητούμενο στο τελικό προϊόν ήταν η αντοχή στη σκληρή χρήση, η αξιοπιστία και όχι η μεγαλύτερη δυνατή ταχύτητα κίνησης.

Check Also

Το Facebook αφαίρεσε 22,5 εκατ. αναρτήσεις και 1,5 δισ. ψεύτικους λογαριασμούς

Share Twitter Σε αφαίρεση 22,5 εκατ. αναρτήσεων προχώρησε το Facebook κατά το β΄ τρίμηνο του …

Ινδία: Ταραχές και τρεις νεκροί εξαιτίας μιας ανάρτησης στο Facebook που προσέβαλε τον… Μωάμεθ!

Share Twitter Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν στην Μπενγκαλούρου, όπου ξέσπασαν εκτεταμένες ταραχές κατά τη διάρκεια …