Δαιμονική κούκλα με το πρόσωπο του Μπιν Λάντεν σχεδίαζε η CIA

Για περισσότερο από μία δεκαετία η Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών των ΗΠΑ είχε αναπτύξει μη επανδρωμένα αεροσκάφη, δορυφόρους, κατασκόπους, πληροφοριοδότες και συσκευές εντοπισμού για να αποκρούσει το δίκτυο της Αλ Κάιντα στο Πακιστάν.

Η CIA όμως σχεδίαζε να πολεμήσει τον Οσάμα μπιν Λάντεν και με παιχνίδια.

Το 2005 άρχισε μυστικά να σχεδιάζει μία φιγούρα δράσης του Μπιν Λάντεν που μεταμορφωνόταν σταδιακά σε δαίμονα.

Ο στόχος του σχεδίου που ουδέποτε προχώρησε ήταν απλός: να τρομοκρατηθούν παιδιά και γονείς και να απορρίψουν τον πραγματικό Μπιν Λάντεν, όπως αναφέρει η Washington Post αποκαλύπτοντας την επιχείρηση που είχε λάβει την κωδική ονομασία «Devil Eyes».

Το κεφάλι της κούκλας, η οποία έφτανε σε ύψος τα 30 εκατοστά (μαζί με το τουρμπάνι), ήταν ζωγραφισμένο με ένα υλικό το οποίο διαλυόταν όταν η θερμοκρασία ανέβαινε, αποκαλύπτοντας σιγά-σιγά ένα κατακόκκινο πρόσωπο με δαιμονικά μάτια και ουλές.

Η CIA είχε έρθει μάλιστα σε επαφή με τον Ντόναλντ Λέβιν, πρώην υπεύθυνο της εταιρείας κατασκευής παιχνιδιών Hasbro, ο οποίος ήταν εκ των δημιουργών της διάσημης κούκλας Τζι-Άι Τζο.

Το σχέδιο όμως παρέμεινε στα χαρτιά αφού η ιδέα απορρίφθηκε, όπως δήλωσε η εκπρόσωπος της CIA Κ.Τζ. Κάλντγουελ.

Η CIA αναφέρει πως το σχέδιο ακυρώθηκε πριν σταλούν φιγούρες στη Νότια Ασία, αλλά η Washington Post υποστηρίζει ότι πολλές εκατοντάδες κούκλες παρήχθησαν στην Κίνα και μεταφέρθηκαν με πλοίο στο Καράτσι του Πακιστάν το 2006.

Check Also

Μυστήριο με τα πρόβατα που έκαναν κύκλους για 12 συνεχόμενες ημέρες (Video)

Viral έχει γίνει το βίντεο με το κοπάδι των προβάτων στην Κίνα που καταγράφηκε για …

10χρονος προς ταμία: «Κάνε πως είσαι η μαμά μου»… Έτσι κατάφερε και γλίτωσε την απαγωγή του (Video)

Ένα πανέξυπνο 10χρονο αγόρι ξέφυγε από μια γυναίκα που το ακολουθούσε στο σπίτι από το …