Δήμος Αμμοχώστου: Απογοήτευση και θυμό για το άρθρο Παυλίδη για την Αμμόχωστο

Ο Δήμος Αμμοχώστου εξέδωσε ανακοίνωση όπου εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά του για άρθρο του Άντρου Παυλίδη για την Αμμόχωστο.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Λύπη , απογοήτευση αλλά και μεγάλο θυμό προκάλεσε στους Αμμοχωστιανούς το άρθρο του Άντρου Παυλίδη με τίτλο «Το Έπος της Αμμοχώστου» στην εφημερίδα «Πολίτης» της 21 Ιουνίου 2020.

Ανιστόρητο, αδικαιολόγητο, ανακριβές σε κάποια σημεία και ανάξιο κάθε διάψευσης το άρθρο του ιδιαίτερα όσον αφορά τα γεγονότα του 1974,αφού ευτυχώς είναι ακόμη ζωντανοί κάποιοι από εκείνους που βίωσαν τις μαύρες εκείνες ημέρες της προδοσίας και του εξευτελισμού.

Έξω από κάθε λογική η επιμελής αποφυγή του να αναφερθεί τόσο σε όλους εκείνους που χάθηκαν εκείνες τις μέρες προασπιζόμενοι τόσο την Αμμόχωστο αλλά και την Κύπρο, όσο και στους άλλους στρατεύσιμους της πόλης αλλά και επαρχίας που μάχονταν με νύχια και με δόντια σε άλλα μέτωπα.

Παράνοια η καταδίκη, εκ μέρους του κ. Παυλίδη, των γυναικόπαιδων και των αμάχων γενικά που δεν παρέμειναν να βιαστούν και να σφαγιαστούν απλώς για να μεγαλώσουμε την λίστα των θυμάτων.

Ερωτηματικά όμως δημιουργεί και η θέση που κάποιος μπορεί να υπονοήσει μέσα από τα γραφόμενα του, ότι δηλαδή πατρίδα αυτονού δεν είναι και η Αμμόχωστος όπως και όλη η άλλη Κύπρος.

Κατά εκείνον, πάντοτε, η Αμμόχωστος, αφορά μόνο τους Αμμοχωστιανούς, οι οποίοι, επειδή κάποιοι πραγματικά πρόδωσαν αυτό τον τόπο το 1974 και άφησαν ανοχύρωτη την Αμμόχωστο και ολόκληρη την Κύπρο, θα πρέπει να καταδικαστούν εις προσφυγιά αιώνιων, τόσον όλος ο απλός ο κόσμος της πόλης όσο και οι υπόλοιποι εκτοπισμένοι και εκδιωγμένοι συμπατριώτες μας!

Απορίας άξιον είναι επίσης και η χρονική στιγμή που επέλεξε ο κ. Παυλίδης να πει στους Αμμοχωστιανούς πως «…δεν τους αξίζει να τους επιτρέψουν να επιστρέψουν…» συνταυτιζόμενος πλήρως με τις θέσεις της Τουρκίας και των εδώ εγκάθετων της που επιδιώκουν με τεχνάσματα και με την δύναμη που τους δίνουν τα όπλα να εποικίσουν και την περιφραγμένη περιοχή της πόλης.

Η Αμμόχωστος είναι η Κύπρος κ. Παυλίδη, καταλάβετε το.
Χωρίς Αμμόχωστο δυστυχώς θα χάσουμε όλη μας την πατρίδα.

Και για μας πατρίδα μας είναι όλη η Κύπρος, από την Πάφο μέχρι τον Απ. Ανδρέα και από την Λάρνακα μέχρι την Κερύνεια , η κάθε πόλη, το κάθε χωριό η κάθε σπιθαμή.

Σας καλούμε να ανακαλέσετε και να απολογηθείτε και την ίδια στιγμή καλούμε την διεύθυνση της εφημερίδας «Πολίτης» να είναι πολύ πιο προσεκτική στο μέλλον με τα άρθρα των συνεργατών της ειδικά όταν πρόκειται για τόσο ευαίσθητα θέματα.

ΔΗΜΟΣ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ

Check Also

Νουρής: Η Κύπρος συνεχίζει να κατέχει την πρώτη θέση σε αιτήσεις ασύλου

Share Twitter Νουρής: Η Κύπρος συνεχίζει να κατέχει την πρώτη θέση σε αιτήσεις ασύλου Το …

ΑΚΕΛ: Η κατάθεση Πετρίδη επιβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση γνώριζε για το «φαγοπότι»

Share Twitter Δήλωση Εκπροσώπου Τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου για την κατάθεση Πετρίδη, τα «χρυσά» …