Γ. Ζουγανέλης:”Μία αηδία με πιάνει όταν ακούω να πολιτεύονται καλλιτέχνες”

Ο Γιάννης Ζουγανέλης σε πρόσφατη συνέντευξή του μίλησε έξω απ’ τα δόντια σε σκληρό τόνο για τη φοροδιαφυγή, την πολιτική και τη γνώμη του για το ποιόν του λαού μας.

Ερωτηθείς για το αν πιστεύει ότι ο λαός μας είναι πολιτισμένος απάντησε σκληρά και χωρίς να υπολογίζει τις συνέπειες πως δεν έχουμε ήθος και πολιτισμό.

Την άποψή του τη στηρίζει στο γεγονός ότι ο ένας μουντζώνει τον άλλον και το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι να πουλάμε “μούρη” για τα καινούρια μας αποκτήματα.

Στο αν συμφωνεί που οι συνάδελφοί του ασχολούνται με τα πολιτικά δρώμενα, η απάντηση του ήταν αρκετά αιχμηρή:

«Θεωρώ την ιδιότητα του πολίτη ανώτερη από αυτή του πολιτικού. Δε μπορώ την αγάπη του κόσμου να την προσφέρω βορά σε ένα πολιτικό κόμμα. Έβλεπα συναδέλφους μου να τρέχουν στα Φεστιβάλ της ΚΝΕ για να τα “πάρουν”. Δεν το έκανα ποτέ… Μια αηδία με πιάνει όταν ακούω να πολιτεύονται καλλιτέχνες. Δεν είναι στην ιδιοσυγκρασία μου να αφήσω ένα κόμμα να με εκμεταλλευτεί. Μου έχουν γίνει από αρκετά μικρή ηλικία προτάσεις να κατέβω στις εκλογές και με μεγάλα ανταλλάγματα μάλιστα, αλλά δεν είμαι ματαιόδοξος για να πω ναι».

Τέλος παραδέχτηκε ότι φοροδιαφεύγει και θα συνεχίσει να το κάνει καθώς, αυτό το κράτος δεν του έχει προσφέρει τίποτα. Προκαλεί μάλιστα όσους ηγούνται να τον συλλάβουν.

Δεν ανέχεται την κριτική από τους πολιτικούς, οι οποίοι έχουν κλέψει τα δισεκατομμύρια και έχουν το θράσος να κυκλοφορούν ακόμα στους δρόμους.