Γ. Εισαγγελέας: Απόφαση για αναστολή δίωξης του τέως Υπαρχηγού, Α. Κυριάκου

Γ. Εισαγγελέας: Απόφαση για αναστολή δίωξης του τέως Υπαρχηγού, Α. Κυριάκου

Ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας,  Κώστας Κληρίδης, αποφάσισε την αναστολή της ποινικής δίωξης εναντίον του τέως Υπαρχηγού της Αστυνομίας Ανδρέα Κυριάκου και την απαλλαγή του από τις εις βάρος του κατηγορίες, μετά από σχετικό αίτημα που υποβλήθηκε προς τον ίδιο από το συνήγορο υπεράσπισης του τέως Υπαρχηγού.

Ο Γενικός Εισαγγελέας έκανε αποδεκτό το αίτημα του Ανδρέα  Κυριάκου, λαμβάνοντας υπόψη διάφορους παράγοντες, όπως ότι τα αδικήματα που αντιμετώπιζε ο κ. Κυριάκου, τα οποία αφορούσαν πλημμελήματα, το μεγάλο χρονικό διάστημα που παρήλθε από τη διάπραξή τους το 2016, τη μακρά ακροαματική διαδικασία που υπολείπεται με την παρουσίαση μεγάλου αριθμού μαρτύρων, καθώς επίσης τις σοβαρές συνέπειες και τη ζημιά που υπέστη λόγω της απόλυσής του από τη θέση του Υπαρχηγού.

Στις πρώτες του δηλώσεις ο Ανδρέας Κυριάκου είπε ότι αισθάνεται δικαιωμένος από την εξέλιξη αυτή, η οποία, επιβεβαιώνει, όπως υποστήριξε, τη δήλωση στην οποία είχε προβεί μετά την παύση του από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας περί «σκευωρίας» που είχε στηθεί εναντίον του.

Ο κ. Κυριάκου είπε, επίσης, ότι επιφυλάσσει όλα τα νόμιμα δικαιώματά του, λέγοντας ότι «για μένα το θέμα δεν έχει τελειώσει. Το θέμα για μένα τώρα αρχίζει».

Check Also

Υπ. Παιδείας: Άμεση φοίτηση 323 παιδιών στις Ειδικές Μονάδες

Share Twitter Υπ. Παιδείας: Άμεση φοίτηση 323 παιδιών στις Ειδικές Μονάδες Η Ειδική Επιτροπή, εξετάζοντας …

Τοποθέτηση Αστυνομίας σε δημοσιεύματα για το θάνατο ειδικού αστυφύλακα

Share Twitter Τοποθέτηση Αστυνομίας σε σχέση με δημοσιεύματα για το θάνατο ειδικού αστυφύλακα Η Αστυνομική …