Γκραφίτι του Banksy στην Ουκρανία… (Photos)

Ο μυστηριώδης καλλιτέχνης γκράφιτι Banksy επιβεβαίωσε ουσιαστικά ότι είναι δική του η τοιχογραφία που εμφανίστηκε πρόσφατα σε προάστιο της ουκρανικής πρωτεύουσας.

Αργά το βράδυ της Παρασκευής (11/11), ο κορυφαίος street artist, Banksy, «ανέβασε» στον λογαριασμό του στο Instagram φωτογραφίες του γκράφιτι σε ένα κατεστραμμένο σπίτι, με τη λεζάντα «Μποροντιάνκα, Ουκρανία». Η Μποροντιάνκα είναι προάστιο του Κιέβου που βομβαρδίστηκε ανηλεώς στη διάρκεια της ρωσικής εισβολής.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Banksy (@banksy)

Το γκράφιτι απεικονίζει ένα κορίτσι που επιχειρεί κατακόρυφο, σε έναν τοίχο που στέκει ακόμη όρθιος στο βομβαρδισμένο σπίτι.

Η δημοσίευση εικόνων γκράφιτι στον λογαριασμό του Banksy στο Instagram εκλαμβάνονται ως επιβεβαίωση του μυστηριώδους καλλιτέχνη – η ταυτότητα του οποίου παραμένει άγνωστη – για την πατρότητα του έργου.

Πέραν, όμως, του γκραφίτι στην Μποροντιάνκα εμφανίστηκαν άλλες δύο τοιχογραφίες στην πλατεία Ανεξαρτησίας του Κιέβου που έχουν πολλά κοινά χαρακτηριστικά με το ιδιαίτερο στιλ του Banksy. Ωστόσο, γι’ αυτά δεν υπάρχει ως τώρα επίσημη αναγνώριση αν είναι δικά του ή κάποιου άλλου καλλιτέχνη.

Ο παγκοσμίου φήμης καλλιτέχνης έχει ταξιδέψει στο παρελθόν σε περιοχές όπου μαίνονται συγκρούσεις, συμπεριλαμβανομένης της Δυτικής Όχθης.

Check Also

Συνάντηση Ουίλιαμ με Μπάιντεν στη σκιά του σκανδάλου με τα ρατσιστικά σχόλια στο παλάτι

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ συναντήθηκε χθες Παρασκευή με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν στη Βοστόνη, κατά …

Βρετανία: Τα κρούσματα κορωνοϊού ξεπέρασαν ξανά το 1 εκατ. μέσα σε μια εβδομάδα

Ο αριθμός των κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο έσπασε ξανά το φράγμα του …