Γιωργάλλας: Όργιο παρατυπιών στο σφαγείο Cypra

Για όργιο παρατυπιών στο σφαγείο Cypra, κάνει λόγο σε δηλώσεις του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Αλληλεγγύης, Μιχάλης Γιωργάλλας.

Στην Επιτροπή Ελέγχου στη συζήτηση για τα θέματα των σφαγείων Cypra και Κοφίνου, γίναμε ξανά μάρτυρες σε ένα όργιο παρατυπιών, παρανομιών, υπηρεσιακών μεροληπτικών παρεμβάσεων και οικογενειακών και επιχειρηματικών συμφερόντων.

Στη διάρκεια της συνεδρίας οι εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες ξετύλιξαν το κουβάρι μιας αμαρτωλής πορείας που ιδιώτες και το κράτος είχαν μπει σε έναν ανελέητο πόλεμο συμφερόντων για το ποιος θα επικρατήσει στον τομέα των σφαγείων και του κρέατος.

Η Ελεγκτική Υπηρεσία δεν έδωσε πειστικές απαντήσεις για την προνομιακή συμπεριφορά υπαλλήλου της, οι Κτηνιατρικές Υπηρεσίες δεν έπεισαν και το Γενικό Λογιστήριο επί της ουσίας δεν είπε τίποτα. Όλοι απέτυχαν. Με αποτέλεσμα να επικρατήσει η εταιρία Cypra, να μονοπωλεί και να καθορίζει την αγορά κρέατος, να παρανομεί και να αρνείται να συμμορφωθεί με τις υποχρεώσεις της και τους νόμους.

Στην υπόθεση των σφαγείων Κοινού και Cypra διαπιστώνουμε σοβαρές ενδείξεις διασπάθισης δημοσίων πόρων και διάπραξης υπηρεσιακών, αστικών ίσως και ποινικών παραπτωμάτων από κρατικούς λειτουργούς.

Η Επιτροπή Θεσμών οφείλει να συνεχίσει τη διερεύνηση, γιατί υπάρχουν σκοτεινά σημεία και για την Ελεγκτική Υπηρεσία και το Γενικό Λογιστήριο αλλά και το Υπουργείο Γεωργίας.