Για 1 δισ. ευρώ φοροδιαφυγή κατηγορούνται οι κύριοι Dolce & Gabbana

Domenico Dolce και Stefano Gabbana … το αχτύπητο δίδυμο της παγκόσμιας μόδας κατηγορείται από την Ιταλική Δικαιοσύνη για φοροδιαφυγή υπέρογκου ποσού…

Ένα (1) δισεκατομμύριο ευρώ  οφείλουν στο ιταλικό δημόσιο και αν κριθούν ένοχοι κινδυνεύουν με φυλάκιση έως και πέντε χρόνων. Οι ίδιοι, κάνουν λόγο για ανοησίες , αρνούμενοι τα όσα τους καταλογίζουν.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι σχεδιαστές πούλησαν τις εταιρείες τους Dolce & Gabbana και D&G στην εταιρεία  Gado που έχει έδρα στο Λουξεμβούργο, γνωστό φορολογικό παράδεισο. Σύμφωνα με την κατηγορία οι κύριοι Dolce και Gabbana πούλησαν τα brands τους μόνο 300 εκατομμύρια ευρώ, ποσό ελάχιστο σε σχέση με την πραγματική τους αξία και γλίτωσαν αρκετά εκατομμύρια σε φόρους .

Η έρευνα για τη φοροδιαφυγή είχε ξεκινήσει το 2007. Πρωτοδίκως είχαν απαλλαγεί των κατηγοριών. Όμως το Ανώτατο Δικαστήριο ανέτρεψε την απόφαση. Η κυβέρνηση του Μάριο Μόντι είναι αποφασισμένη να πατάξει τα φαινόμενα φοροδιαφυγής στην Ιταλία και θεωρεί την υπόθεση των γνωστών σχεδιαστών παράδειγμα προς αποφυγή παρόμοιων φαινομένων από υποψήφιους φοροφυγάδες.