Για ποιο λόγο οι άντρες έχουν “μανία” με το γυνακείο στήθος;

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι οι άντρες τρελαίνονται για  το γυναικείο στήθος. Το θεωρούν το πιο σέξι σημείο του γυνακείου σώματος. Γιατί όμως;

Δύο άντρες,  ένας πανεπιστημιακός και ένας δημοσιογράφος έχουν ψάξει πάρα πολύ το θέμα αφού έχουν έχουν γράψει και βιβλίο και αποφάσισαν να βρουν την απάντηση στο ερώτημα «γιατί οι άντρες έχουν τέτοια μανία με το στήθος;».

Ο Larry Young και ο Brian Alexander έχουν καταλήξει στα εξής συμπεράσματα:

Capture

Τι μας λένε:

Οι άντρες είναι τα μόνα τα αρσενικά που τρελαίνονται για το στήθος (κανένα αλλό ζώο δεν ενδιαφέρεται για το στήθος των θηλυκών). Απο την άλλη οι γυναίκες είναι τα μόνα θηλυκά που το στήθος τους μεγαλώνει όταν γίνονται έφηβες. Μόνο οι άντρες, σε σχέση με τα άλλα αρσενικά θηλαστικά, όταν κάνουν σεξ ασχολούνται τόσο πολύ με το στήθος: το χαϊδεύουν, το ζουλάνε και το φιλάνε.

Φυσικά αυτό αρέσει και στις γυναίκες, καθώς σύμφωνα με μια έρευνα που έγινε για το θέμα, το 82% είπε ότι ερεθίζεται πολύ σε αυτό το σημείο και το 60% των γυναικών απάντησαν ότι θέλουν ο άντρας να παίζει με τις ρώγες τους.

Και βέβαια οι άντρες άλλο που δεν θέλουν. Αυτό φαίνεται ξεκάθαρα από την επιτυχία που έχουν τα αντρικά περιοδικά με γυμνόστηθα μοντέλα αλλά και από την ιστορία της τέχνης τα τελευταία 10.000 χρόνια…

Οι άντρες γουστάρουν το στήθος απίστευτα όχι γιατί από αγοράκια τα μαθαίνουν να το γουστάρουν, αλλά επειδή τα αίτια είναι βιολογικά και βαθιά ριζωμένα στο αντρικό μυαλό. Μάλιστα υπάρχουν έρευνες που λένε πως όταν ένας άντρας βλέπει το γυναικείο στήθος ή ακόμα και ένα σουτιέν μπορεί να οδηγηθεί στο να κάνει λάθος επιλογές! Δεν είναι τυχαίο ότι όταν κάποιος θέλει να πουλήσει ένα προϊόν θα μοστράρει στη διαφήμιση βυζιά…

Πάρτε για παράδειγμα αυτήν την έρευνα: Σε κάποιους άντρες έκαναν το εξής deal: ή θα έπαιρναν εκείνη τη στιγμή λίγα ευρώ ή αν περίμεναν μερικές μέρες θα έπαιρναν περισσότερα. Πριν αποφασίσουν τους χώρισαν σε δύο ομάδες. Το πρώτο γκρουπ παρακολούθησε ένα βίντεο με προβατάκια και το άλλο ένα βίντεο με σέξι γυναίκες να τρέχουν στην παραλία σε στυλ Baywatch.

Οι περισσότεροι άντρες της δεύτερης ομάδας είπαν πως ήθελαν να πάρουν το χρήμα εδώ και τώρα… Η απόφαση αυτή σημαίνει πιθανότατα πως την ώρα που έβλεπαν τα «χοροπηδηχτά βυζιά» το μέρος του εγκεφάλου που είναι συνδεδεμένο με τη λογική ήταν off, ενώ το μέρος του εγκεφάλου που συνδέεται με την απόλαυση είχε χτυπήσει κόκκινο.

Εντάξει λοιπόν το γυναικείο στήθος είναι ακαταμάχητο, αλλά σε τι μπορεί να εξυπηρετεί αυτό;

Οι βιολόγοι πιστεύουν πως οι άντρες παρατηρούν το στήθος επειδή εκεί ο οργανισμός της γυναίκας αποθηκεύει λίπος, απο εκεί λοιπόν μπορούν να καταλάβουν αν μια γυναίκα είναι υγιής, άρα μπορεί να κάνει και αναθρέψει παιδιά. Ομως οι άντρες όταν κάνουν σεξ δεν ψάχνουν αναγκαστικά για τη μητέρα των παιδιών τους και σίγουρα δεν μπορούν γονιμοποιήσουν τις αφίσες των Playmates όταν τις χαζεύουν…

Πάμε λοιπόν σε μια άλλη εξήγηση: τα περισσότερα αρσενικά κάνουν σεξ από πίσω και ίσως γι αυτό οι θηλυκές μαϊμούδες προβάλουν τόσο πολύ τα οπίσθιά τους. Οι άνθρωποι όμως το κάνουν face to face, οπότε το σημείο που θέλει να προβάλει περισσότερο μια γυναίκα στο αρσενικό είναι το στήθος της.

Όλα αυτά όμως για τον Larry και τον Brian είναι βλακείες:

 

Οι δυό τους κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το όλο πράγμα οφείλεται στις ορμόνες που εκκρίνονται κατά τη διάρκεια του θηλασμού (που “δένουν” συναισθηματικά το μωρό με τη μητέρα) και οι οποίες αργότερα δημιουργούν το στενό “δέσιμο” σε δύο εραστές.

Capture

Οταν η γυναίκα θηλάζει ο εγκέφαλός της εκκρίνει μια νευροχημική ουσία που λέγεται οξυτοκίνη. Αυτή η ουσία ερεθίζει τους μυς του γυναικείου στήθους ώστε να βγάλει γάλα. Ομως η οξυτοκίνη δεν κάνει μόνο αυτό. Βοηθά τη γυναίκα να αισθάνεται καλά τη διάρκεια του θηλασμού και της φροντίδας του μωρού, δημιουργώντας ένα στενό δεσμό μεταξύ εκείνης και του παιδιού της. Αυτός ο δεσμός είναι τόσο δυνατός που κρατάει μια ζωή.

Οταν ένας άντρας αγγίζει το στήθος μιας γυναίκας «πυροδοτούνται» τα ίδια σήματα στον εγκέφαλό της όπως στο θηλασμό. Τότε ο συνδυασμός της οξυτοκινης και της ντοπαμίνης που εκκρίνεται λόγω της διέγερσης από τα προκαταρκτικά στο σεξ, βοηθά στο να δημιουργηθεί στον εγκέφαλό της ένας συσχετισμός του αντρικού προσώπου με τα ευχάριστα συναισθήματα.

Συμπερασματικά οι δύο επιστήμονες λένε πως η μανία των αντρών με το στήθος είναι μια ασυνείδητη κατάσταση η οποία βοηθά το ζευγάρι να αναπτύξει δυνατούς συναισθηματικούς δεσμούς.

Από ότι καταλάβαμε όμως συμφωνα με αυτά που λένε για τις ορμόνες, το όλο θέμα με το στήθος δεν έχει να κάνει τόσο με τον εγκέφαλο του άντρα άλλα μάλλον με τον εγκέφαλο της γυναίκας…

Check Also

Μπακοδήμου για Μενεγάκη: Έχει συγκεκριμένα μπάτζετ, αποφάσισε να κάτσει σπίτι της

Share Twitter Η Μαρία Μπακοδήμου σε δηλώσεις της σε τηλεοπτική εμπομπή μίλησε για την αποχώρηση …

Εξομολόγηση Γιώργου Χρανιώτη: Η γυναίκα μου ένα βράδυ με πέταξε έξω από το σπίτι…

Share Twitter Ο Γιώργος Χρανιώτης βρίσκεται σε μια γλυκιά αναμονή καθώς σε λίγες μέρες η …