Γερμανική εφημερίδα: Η Μέρκελ προορίζει τον Πίτερ Αλτμάγιερ στη θέση του Σόιμπλε

Τον έμπιστό της προσωπάρχη, Χριστιανοδημοκράτη πολιτικό Πίτερ Αλτμάγιερ φαίνεται πως προκρίνει η Άνγκελα Μέρκελ για τη θέση του Σόιμπλε, σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα «Süddeutsche Zeitung».

Ο 59χρονος πολιτικός του CDU, μεταδίδει η εφημερίδα, θα αναλάβει το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών, μετά την αποχώρηση του επί χρόνια υπουργού Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος πρόκειται να εκλεγεί στις 24 Οκτωβρίου στο ανώτατο αξίωμα του Προέδρου της Βουλής.

Ο 59χρονος Πίτερ Αλτμάγιερ έχει περιγραφεί ως «ο ισχυρότερος άνθρωπος στο Βερολίνο», από τον Εconomist, ενώ σύμφωνα με το Bloomberg είναι ο σταθερά φιλοευρωπαίος διευθυντής του πολιτικού γραφείου της Μέρκελ από το 2013 και έχει επιρροή στο εσωτερικό του κόμματος, περίπου όση και ο Σόιμπλε.

Πρόσφατα, ο Αλτμάγιερ αναφέρθηκε στις θέσεις της Γερμανίας σχετικά με το Brexit, λέγοντας ότι πρέπει να εξασφαλίσουμε καλή συνεργασία με τους Βρετανούς, προκειμένου να περιορίσουμε τις αρνητικές επιπτώσεις του Brexit όσο το δυνατόν καλύτερα.

Σύμφωνα με το Bloomberg, στον Χριστιανοδημοκράτη πολιτικό είχε ανατεθεί και έφερε εις πέρας την ενεργειακή στροφή από τις κλασικές πηγές στις ανανεώσιμες και κατόπιν υπήρξε πετυχημένος συντονιστής στην κρίση των προσφύγων. Το γεγονός ότι ο Αλτμάγιερ στερείται σημαντικών οικονομικών γνώσεων μπορεί να έχει μικρότερη σημασία από το αν η Μέρκελ μπορεί να αντέξει να του αναθέσει μια δουλειά που απαιτεί συχνά ταξίδια στο εξωτερικό.

Check Also

Η Κίνα εκτόξευσε δοκιμαστικά υπερηχητικό πύραυλο

Η Κίνα δοκίμασε μια νέα διαστημική δυνατότητα, εκτοξεύοντας υπερηχητικό πύραυλο σε τροχιά, έγραψε χθες η …

Αυστραλία: Στο …εμβολιαστικό κέντρο τα κοάλα

Κάπου 400 κοάλα θα εμβολιαστούν για τη χλαμύδια στο πλαίσιο δοκιμής που ερευνητές εκφράζουν την …