Γερμανία: Οι «καυτές αστυνομικίνες» αναστάτωσαν τις αρχές

Αναστάτωση στις γερμανικές αρχές έχουν προκαλέσει οι πόζες από «καυτές αστυνομικίνες», στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η γερμανική αστυνομία έχει διατάξει εσωτερική έρευνα σχετικά με την εξάπλωση των selfies που ανεβάζουν στα social media γυναίκες που υπηρετούν στο Σώμα και οι οποίες χρησιμοποιούν τη δουλειά τους για να συγκεντρώνουν πολλά likes.

Οπως αναφέρει το RT, οι συγκεκριμένες αστυνομικίνες βγάζουν φωτογραφίες και με τις στολές τους και εμφανίζονται ως influencers.

Η επίτροπος της αστυνομίας Barbara Slowik έχει διατάξει τη διεξαγωγή ΕΔΕ για όσες χρησιμοποιούν hashtags όπως «#instacops» (μπατσίνες του Instagram), συγχέοντας τη δουλειά τους με τον κόσμο των social media.

Πολλές γυναίκες του σώματος παρουσιάζουν έναν συνδυασμό ομορφιάς και εξουσίας, ακολουθώντας ένα trend που βρίσκεται σε «άνθηση» παγκοσμίως.

«Είτε εκτός υπηρεσίας είτε κατά τη διάρκεια του καθήκοντος, οι γυναίκες της αστυνομίας οφείλουν να συμμορφώνονται με τους κανόνες της δουλειάς… άλλωστε έχουν ειδικά καθήκοντα ως δημόσιες λειτουργοί» αναφέρει ο Jörg Radek, αναπληρωτής πρόεδρος της Ένωσης των Αστυνομικών, επισημαίνοντας ότι οι αστυνομικοί πρέπει να σέβονται τις στολές τους και να παραμένουν «εντός ορίων του καλού γούστου στα ποσταρίσματά τους».

Εν τω μεταξύ, η γερμανική ομοσπονδιακή αστυνομία εξέδωσε κανόνες για τη συμπεριφορά των υπαλλήλων του Σώματος στα social media, δίνοντας συμβουλές για την προσέλκυση νέων στελεχών αλλά και για τους κινδύνους της έκθεσης στο διαδίκτυο.